zaterdag 27 juli 2019
Tafeltje Dekje maar dan beter?
Dit moest ik beoordelen
Waarbij ik voor alle duidelijkheid heb gezegd dat één keer proeven niet veel wil zeggen
Maar goed, ze krijgen het zoals ze willen
Van Smaak
Zie het bedrijf hier
(Alle links hier openen in een nieuw venster)
Het idee is natuurlijk helemaal niet slecht, of misschien kan ik beter zeggen "het aanbod", want of het levensvatbaar is, dat is een ander verhaal
Je kan warme maaltijden krijgen, gekoelde (en een magnetron huren; € 0,34 per maaltijd) en diepvries
En ze werken samen met Poiesz (zie hier), en je kan je boodschappen daar gratis samen met je maaltijd laten bezorgen
Op de website geen informatie over wat het kost en wat je zoal kan bestellen
Voorgerecht € 1,13 (net als nagerecht natuurlijk enkel bij een hoofdgerecht)
Hoofdgerecht € 7,40
Nagerecht of extra gerecht variërend van € 0,72 tot € 1,08 afhankelijk van wel of geen voorgerecht
Je kan kiezen hoofd, hoofd + voorgerecht, hoofd + nagerecht of hoofd + beide
Je hoeft niet dagelijks te bestellen, en geen minimum aantal bestellingen per week
Enorme rij soorten dieettoeslagen
Van € 0,25 (Eiwitbeperkt) tot € 2,60 (glutenvrij)
Gerechten
Wisselt per dag natuurlijk
Een week kan/moet je kiezen, en ik lees u de eerste vier dagen voor, en je kan dus steeds kiezen die dag niets, die dag enkel hoofd, hoofd + vóór etc
Voorgerechten
Gebonden kippensoep, gebonden champignonsoep, heldere groentensoep, gebonden kalfssoep,
Hoofdgerechten
Je kan kiezen uit een "volledige maaltijd" of zelf wat samenstellen
Volledige maaltijd
Amerikaanse stamppot of Lasagnette bolognese (dat is op één dag), Tortellinischotel vega of Surf 'n turf, Beef teryaki (één keuze dus maar die dag; weekend), Tagliatelle spinazie ei (weer weekend weer één keuze)
Bij die teryaki zal wel rijst zitten, en bij die tagliatelle dus pasta
Zelf samenstellen
Enkel gekookte aardappelen of aardappelpuree, soms ook aardappelgratin
Sperzieboontjes of witlof à la crème ("creme"), schorseneren à la crème of rode kool, Chinese kool of gestoofde appeltjes, Broccoli met kaassaus of boterboontjes of savooyekool
Jus of niet dagelijks aan te kruisen, soms hollandaisesaus, of coq au vin (als saus dan dus...)
Runderlapje of kipkarbonade, roomschijf vego of rundergehaktbal, katenvink of zalmburger of speklapje vego, procureurlapje vego, of beefburger rund
In de tweede helft van de week zag ik nog mosterdsoep, "volk. spaghetti Chin.kip", stamppot rode biet, Mex. bonenschotel, gyros, en witte wijnsaus
Nagerechten
Bosvruchtenvla of sinaasappelvla, caramelvla of vanille yoghurt, bananenvla of custardpap, kersenvla of Deense vla
Extra gerechten
"Ketchup (2 cupjes)" of bleeksalade, geraspte kaas of huissalade, mosterd of oranje salade, appelmoes of waldorfsalade
Maar ja, toen ging ik proeven
Hoeveelheden rúim voldoende
Die soep van hierboven
Van dat vies-gebonden ziekenhuiseten
Smaak an sich OK desondanks
Knapperig uitje erin
Redelijk mooie stukjes vlees
Bami met heel slecht erdoorheen verdeelde groente
En die groente bremzout en dan kreeg je dus af en toe zo'n bremzoute klont binnen
Omelet was van dat structuurloze diepvries fabrieksschuim zonder enige smaak
Foe yong hai saus bremzout
Nagerecht bessenpuddinkje
Ongelofelijk wat smerig...
Als je dat blind moet proeven dan denk je niet aan eten
En o ja: zwart en dus niet recyclebaar plastic verpakking