Aziatische inkopen vandaag dan dus maar
Een stuk of wat artikelen uit de New York Times, uit El País, uit Le Soir en uit de Frankfurter Algemeine Zeitung
Birma
Mohinga
Ontbijtsoep
Vissoep (meerval), pasta, gember, knof, prei, citroengras
Beginnen met bruinen van meel van gekookte kikkererwten en van rijst
Recept zie hier
(Alle links hier openen in een nieuw venster)
Kyay oh
Soep met varkensingewanden, kwarteleieren, fish balls en pasta
Ook hier, net als in Taiwan: de pasta koken, door heet varkensvet halen, en dan in de soep
Recept zie hier
Pasta van gierst
Vietnam
Bánh bèo
Rijst en tapioca koekje, gestoomd in een speciaal aardewerken bakje
Zie hier
Dat serveer je met gesmoorde lente-ui, groene olie waarin ze gesmoord is, verse chili ringetjes, Fish sauce, geweekte gedroogde garnalen en Tofu skin (tofu vellen; zie hier en search the blog) óf gefrituurd varkensvel
Recept zie hier
Verder?
Shaking beef (ff geduld)
Pho (dat kennen we al)
Rice cakes met koenjit
Gegrilde maiskolven met Fish sauce en chili
Banh it ram zie hier
Banh khot zie hier
Shaking beef
Blokjes longhaas roerbakken, met aardappelblokjes en waterkers
Recept zie hier
Jé wat is dit lekker!
Niks van instructies aantrekken
Pindaolie, ui, knof...
Poeder...
Gekookte rijst erdoor husselen
China
Gekookte kip, koud geserveerd
Je begint met pinda-olie, ui, knof, lente-ui, gember, vijfkruidenpoeder, steranijs, koenjit
Poten lang en langzaam sudderen
Afkoelen
Soy-sesamglazuur
Light soy, Chinese rietsuiker, cayenne, knof, sesamolie, gember
Garnituur: gehakte ongezouten pinda's, lente-ui, geroosterd sesamzaad, korianderblad, gehakte chilipepers (serrano)
Eventueel met Mustard greens
Rode gierst zeg maar
Korea
Drie banchan, bijgerechten
Kongnamul michin
Tauge
Zie hier
Oi-muchim
Komkommer
Zie hier
Sigeumchi-namul
Spinazie
Zie hier
Japan
Een verhaal over Udon
Naast het ook populaire ramen
Ramen zie hier
Udon zie hier
Bij Udon krijg je vaak tempura
Lijkt me erg lekker
Ik denk bij dit soort gerechten (dikwijls soepachtig) steeds aan die man in Taiwan die zijn noodles door heet varkensvet haalde, voordat hij ze in de bouillon deed
Er bestaat ook een bekend koud udon gerecht
Zara udon
Dat lijkt me drie keer niks