Flageolets
Met kip en gedroogde shiitake
Paddo's weken
Afgieten en vocht opvangen
Uitknijpen
(Als je hele gebruikt: na het weken de stelen verwijderen en de hoeden kleinsnijden vóór het uitknijpen)
Kip bruinen en in bouillon met wat sake en wat Japanse soy erin garen
Rijstkaf-olie, paddo's...
Uit de pan
Rijstkaf-olie, ui, knof, Japanse peper (sansyo)...
Weekwater, wat sake, wat Japanse soy, inkoken (pas dus op met die soy)
Stukjes kip erin warmen
Flageolets
Paddo's
Raar hoor, Japans met bonen, maar met flageolets kan alles...
Jumbo verkoopt ze
"Groene kidneybonen"
Flageolets
(Een maand eerder hoor)
Met omelet en bosui
Olijfolie, knof, gebroken gedroogd pepertje...
Groen van bosui...
Flageolets, Palomino fino, Oxo...
Proef
Omelet maken met melk, p/z, Worcestershire
Wit van bosui er heel fijn gesneden door
Zwarte kidneybonen
Met Provençaalse eieren en tomatensaus
Eieren vrij hard koken, pellen, schrikken (foto laten zien; alle links hier openen in een nieuw venster)
Olijfolie, ui, knof, peterselie, grof gemalen zwarte peper en iets cayenne...
Tomatenprut, stukjes zwarte olijven van een droge soort, bonenkruid (liefst bergbonenkruid)...
Bonen erin warmen en de gehalveerde eieren
Witte bonen in tomatensaus
Heinz natuurlijk
Beanz!
Meanz!
Heinz!
O ja, en met gruyère
Olijfolie, ui, knof, gemberwortel, rawit...
Vers gebroken komijnzaad, versgemalen korianderzaad...
Fino (alweer!)...
Proef, Oxo?
Beanz en hun saus erbij...
Gruyère erover raspen...
Witte bonen in tomatensaus
Alweer!
Ja, drie weken eerder, ja...
Met bosui (alweer!) en falafel (zelfgemaakt ja!)
Koop flink bosui want we gaan enkel het wit gebruiken
Bak de falafel, uit de pan, in vieren
Olijfolie, ui, knof, alweer vers gebroken komijnzaad en versgemalen korianderzaad...
Pikante paprikapuree (Ajvar)...
De bonen met hun saus erbij
Bosui-wit fijngesneden erdoor
Doorwarmen met de falafel
Foto kwijt
Hoor en zie hier