woensdag 6 maart 2019
Gekookt!
Drumsticks marineren in Leffe
Roer door flink Löwensenf tijm en rozemarijn, en laat een tijdje staan
Roer af en toe om
Giet Leffe brun in een kom, en maal daar ui- en knofgranulaat over
Roer om en laat even staan
Roer af en toe om
Werk er de mosterd door en leg de drumsticks erin en doe er laurier bij
Zet op een koele (niet koude) plek en roer regelmatig om
Bak in de oven en bestrijk steeds met de marinade
Koreaanse kip met knoflookstengels
Dat zijn de stengels van de bloemstelen
Betere Chinese toko
Suen sum
Sauteer stengelstukjes in pindaolie
Uit de pan
Ghee erbij en wat Koreaanse sesamolie (olie van gebrand sesamzaad)
Sauteer er stukjes kipdijvlees in
Zet het vuur kaag en roer er grof gemalen Koreaanse rode peper door
Roer enkele keren om
Doe er soju bij (wijn van zoete aardappel en gerst), en hoisin
Zet het vuur even hoog en laat dan sudderend de kip garen
Werk er de knoflookstengels door en strooi er geroosterd sesamzaad over
Algen-quinoa burgers
Niet gemaakt maar gekocht bij AH
Geen commentaar zullen we maar zeggen
Roomijs met vanalles
Hierboven
Met Liqueur des fraises de bois
Bosaardbeien
Erg lekker
Niet subtiel, maar "rond"
Met Belle de Brillet
Perenlikeur
Die likeur dat is mooi spul, maar dit is zoet op zoet
Vreemd genoeg, want die likeur is niet erg zoet, integendeel
Maar toch
Moet enorm lekker zijn op citroensorbet
Hieronder de nagerecht-vondst van het jaar
Roomijs met vincotto van frambozen
Vincotto: most inkoken tot 1/5, met -in dit geval- geprakte frambozen
Filteren
Van dezelfde most wijn maken en daarvan azijn
De vincotto ermee op smaak brengen
PrachtigWow
Fantastisch!
Eerste reactie "?"
Tweede "!!!"
Nog wat azijnen
Roomijs met PX azijn
Mwah
Met Condimento balsamico
Heel aardig
Spannend
Met goede balsamico
Aardig
Met Balsamico crème
Mooi!
Ik ga die vincotto en die condimento en die crème proeven op aardbeien met spekjes!
Suikerbrood
Niet-Fries
Alles op kamertemperatuur
Meng 200 gram parelsuiker met een theelepel kaneel en idem versgestoten anijszaad
werk door 50 gram gesmolten boter
Roer, wacht, roer etc, tot de kruiden door de boter opgenomen zijn
Weer 50 gram gesmolten boter beetje voor beetje erdoor werken, met wat zout
Bewaar de boter die niet opgenomen wordt om door het ei te werken waarmee je het brood vóór het bakken bestrijkt
500 gram patentbloem
Kuiltje, gist, lauwe melk, suiker...
Door elkaar werken als het goed bruist
Onder een doek rijzen tot dubbel
Platrollen
Parelsuiker erover verdelen ex wat je als decoratie gaat gebruiken
Oprollen en in een bakblik op bakpapier, met de naad onder
Onder een doek rijzen tot dubbel
Inkwasten met ei (en eventueel dus die boter)
30 minuten op 170°
Storten
Koelen op een rooster
Even een vergelijking
Manis
Volle smaak
Niet erg scherp
Brandal
Als manis maar anders
Frisser
Badjak
Redelijk volle smaak
Mooi heet
(Je leest altijd dat Brandal scherper is dan badjak
Nou, hier niet
Merkgerelateerd)?)
Bord in AH
"Door misoogsten geen paprika"
Jumbo, Aldi, Lidl, supermarkt van de Superunie: volop alle soorten
Misoogst? Lees "Producenten weigeren voor een shitprijs te leveren"