zondag 17 februari 2019

Waar at Maigret in Parijs (2)



Een mooie champignonragoût maken


Zie de eerste aflevering van deze serie (niet enkel over waar Maigret at, ook over het boek Simenon et Maigret passent à table, en over recepten daaruit) hier

(Alle links hier openen in een nieuw venster)



Chez Fred


Daar at hij andouilette

(Dat rijmt)


Zie de website hier

Het is enorm moeilijk te zien waar je moet klikken voor het menu
Klik dus hier

Een prachtige kaart!
Daar ga ik eens eten!



Zorg voor mooie gebakken aardappelen


Chez Philippe

Daar at hij Cassoulet toulousain


Bestaat niet meer

Daar is nu de Auberge Pyrénées Cévennes
Zie hier

Maar goed, hij at dus in een restaurant waar de keuken van Toulouse gevoerd werd

Nou, die zijn er wel meer

Het beste is Ô Toulouse

Geen website, maar bij die zeikstralen van Iens hebben ze de kaart
Zie hier

Foie gras met perzikjam
Foie gras bij diverse forelbereidingen (zoals dat heet bij lui die niet kunnen koken)
Verse pasta met foie gras



Een sauspannetje met hard kokende dubbelgetrokken runderbouillon klaar hebben staan
Heel even blokjes goede bief erin


La Côte de Bœuf

Als ze met zijn tweeën zijn dan eet hij natuurlijk die Côte de bœuf
Als hij alleen is dan eet hij bloedworst met appel


Bestaat niet meer

Is nu L'Atelier du Marché

Website zie hier

Ik weet niet wat ik van die inrichting moet denken
Ik zou er in ieder geval zeker niet gaan eten

En van het menu word je niet wijzer

Weg ermee




La Taverne Henri-IV

Hij at er charcuterie met een fles Suresnes


Geen website te vinden

Wel natuurlijk die hoerelopers van Pinterest en van Tripadvisor




O ja!

Kleynejan is verhuisd!

Zie hier!