vrijdag 4 januari 2019
Twee etentjes
Dag 1
We borrelden en voorafden met Chianti riserva en gerookte eendenborst
Jawel... Vooraf...
En ik ben vergeten welke witte wijn we bij het hoofdgerecht hadden
Witte Côtes du Rhône?
Heilbot met tomatenrisotto
Mooie heilbotmoten op aluminiumfolie waarop plakken gerookte heilbot klaar liggen
Op de verse heilbot nog een plakje, en dan pakketjes maken, uhh, papillottes dan dus
Oven
Risotto maken
Je hebt al klaar kalfsbouillon aangemaakt met tomatenpuree en op smaak met p/z en wat stevige witte wijn
Boter, sjalot, knof...
Witte wijn, rijst (neem hier Vialone nano) met wat rozemarijn, bouillon enzovoorts
Basilicum en zwarte peper erdoor
De foto had beter gekund...
Bij de koffie een glaasje mirabellenlikeur
Laurent Perrier Cuvée rosé zoals ieder jaar
Want het was de 31e
Gemberbollen
Gewoon iha oliebollenrecept, maar dan enkel met bloem, gist, zout en melk (bloem melk 1 op 1)
Wel een mooie schep rietsuiker erdoor, en op 500 bloem/melk één losgeklopt ei
En natuurlijk fiks bakgember door het deeg (klop die met het ei los)
Afgedekt een uur rijzen
Dag 2
Eerst een mooie Gewurtztraminer
2014
Hieronder de fles die ik een dezer dagen kocht om de lege plek op te vullen
Van de oude was het etiket weggerimpeld
Salame spianata uit Calabria
Hot!
Eigenlijk een soort chorizo
Tilsit havarti, kriel en zoete ui
De ui lang en langzaam stoven met boter onder een deksel
Later wat witte wijn erbij, wat knof en wat Oxo
Deksel eraf
Cru la Maqueline bij dit gerecht
Krieltjes half gaar koken
Vette ovenschotel
Kriel, ui, Tilsit (repen)
Oven
Bosaardbei likeur
Kersen-amarene ijs
Hieronder het mengsel wat de ijsmachine in ging