zaterdag 14 juli 2018
Gekookt
Kippenvleugels, gemarineerd met Tian mian jiang
Zie dat spul hier (alle links hier openen in een nieuw venster)
Ik maakte dat eerder, maar op basis daarvan hier de geoptimaliseerde derde versie
Kwantung mijiu (rijstwijn van kleefrijst), Tian mian jiang, Light soy, Szechuan pepers olie (van Szechuan pepers dus, niet van Szechuan peper), groene Louisiana hot sauce, geraspte ui, geperste knof, iets Vijf kruidenpoeder
Proef en breng op smaak met limoen
Lang marineren en zeer regelmatig draaien
20 minuten in de oven op een rooster op bakpapier, regelmatig met de marinade bekwastend
Ik heb wat notities waar ik geen foto bij heb, en foto's zonder notities
Dashi met vers gekookt lotuszaad
Gekookt in kippenbouillon met wat Light soy
Ik vond dat tegenvallen
Las dat er veel zoete dingen mee gemaakt worden, en dat kan ik me beter voorstellen
Drie keer charcuterie gegeten deze maand
Franse worst met hazelnoot, en San Daniele
Salame abruzzese, en rilettes van gans
Franse worst met walnoot, en Sülze
Tortelloni al prosciutto met tomatensaus
Die dingen kwamen van Aldi en die zijn meestal prima, maar dit was niet veel
Beetje Hoezo, met ham?
Atjar Biet
Uit Beb Vuyk
Erg lekker
Stoom, pel, blokjes
Flink witte wijnazijn opkoken met gemberwortel, kruidnagel, witte peperbolletjes, daoen salam, zout, goela djawa
Proef
Biet in potten en kruidenazijn erover
Enkele dagen wachten
Vol au vents
Aka Bouchées à la reine
Met kipragoût met shiitake
Nou ja, dat hoef ik niet uit te leggen, hoe je dat maakt
Gebruik wel madera
Roomijs met chocoladesaus
Chocolade-rum-muntsaus
Veel te veel chocolade-rum-muntsaus
Munt hakken, in rum sudderen, zeven
Chocoladesaus maken met couverture, melk, die rum en nog wat verse rum
Frambozenijs
Oftewel: hoe maak ik fantastisch vruchten-roomijs van goedkoop fruit uit een pot
Fruit afgieten en "zware siroop" opvangen
500 gram fruit, 200 cc room en idem potvocht
Het fruit proeven, het spul mengen en proeven
Bedenk of er suiker bij moet (gebruik dan witte basterdsuiker)
Bedenk dat bv. frambozen uit een pot veel suiker loslaten als ze kapot gaan als het ijs wordt gedraaid
Bedenk dat het beter smaakt met iets teveel suiker en dan wat limoensap erdoor
Bedenk dat je werkt met relatief veel fructose ipg gewone suiker
Je moet de machine wat langer laten draaien dan je denkt