dinsdag 26 juni 2018
Geen rijst
en ook geen aardappels of pasta of bonen
Calzone napoletano
Met mozzarella, ricotta, salami, paprika en doperwten
Eergisteren kon je de foto's van de productie zien, maar ik maakte het opnieuw, met wat aanpassingen
Olijfolie, knof, peterselie, peper...
De helft uit de pan
Maak met de rest een mooie tomatensaus met rode wijn, soepgroenten, laurier en rozemarijn
Laurier eruit, schijfjes zwarte olijf erin
Lap deeg, een helft met ricotta (hou de randen vrij)
Dat apart gehouden uienspul erop
Paprika en diepvries doperwten erop (dat is de vernieuwing; zie de foto boven)
Salami
Dubbel vouwen, randen omhoog werken
Plakken mozzarella erop (Fior de latte, koemelkse; geen buffel) en de tomatensaus en nog wat schijfjes zwarte olijf
Op bakpapier in de oven
Maistortilla
Met hamnoot (noix de jambon, "beenham"), saus van zure abrikozen en aubergine
Week de abrikozen
De noot opensnijden (of wat verder opensnijden)
P/z, tijm, rozemarijn
Dichtklappen en opbinden
Ghee, flink peterselie, ui, knof, peper, versgemalen korianderzaad...
Abrikozen plus weekwater plus een scheut kippenbouillon
Prutteldepruttel en proef op zout
Aubergineplakken ontwateren met zout, uitknijpen, droogdeppen, door de bloem, goudbruin bakken
In de saus
De noot rondom bruinbraden in boter
In de oven, 10 minuten per 100 gram, maar ik deed het 40 minuten op 500 gram (en het was fantastisch rosé en dat maakt niks uit voor varkensvlees als de kerntemperatuur van 65° maar gehaald is)
Regelmatig keren en bedruipen
Bak de tortilla
Enzovoorts
Pizza
Sardien, bosui
Ik had een forse partij bosui met dik wit en gebruikte enkel dat
Lek de sardien (op olijfolie) en vang het vet op
Bosui fijngesneden zachtjes aanzetten in de sardienolie plus knof
Wat Urfa biber erbij (dat zwart Turks paprikapoeder) en basilicum, en na even een scheut Fino en als zout wat Marmite of zo
Pizzadeeg op bakpapier
Uienspul erop, sardien (zie de foto)
Oude Goudse
In de hete oven op de hete pizzasteen...
Ciabatta
Met zalm, doperwten en Sauce monégasque
Voor de saus zie hier (alle links hier openen in een nieuw venster), ff scrollen
Ik bedoel zie hoe je die uitjes maakt, dan maak je ook de saus
Gebruik die hier warm
Boter, bak zalm. uit
Olijfolie, sjalot, witte peper...
Droge amontillado, marmite, inkoken iets, proef
Diepvries doperwten, vuur lager, deksel
Warm ciabatta
Warm de zalm op de doppers
Plus die sauce
Warm dus
Chapati
Met koolvis, tauge en Lao gan ma
Foto kwijt
Lao ganma zie hier
Pindaolie, Lao gan ma...
Ui, knof, lombokje...
Wat water met wat Marmite (ja, steeds Marmite, want de Oxo en ook de Viandox zijn op)
Vis erin stoven
Chapati bakken
Blacheer de tauge