zondag 29 april 2018
Rijst
Rijstpasta
Met grote garnalen, paprika en pecel
Petjel / pecel is, ik schreef het laatst al, een Indonesische satehsaus met kentjoer / kencur erin
En het is een soort Surinaams-Javaanse Gado gado met dezelfde saus
Het ziet er een beetje raar uit hierboven: zo'n blok pecel smelten in kokosroom (alle foto's vandaag zien er wat viezig uit; jammer maar helaas: het was allemaal overheerlijk!)
Doe dat
Er zal misschien wat melk bij moeten
Bak paprika kort in pindaolie en uit de pan
Ui, knof, rawit...
Mengen met de saus
Proef (wat ketjap?)
Paprika erdoor
Rijstpasta koken
Grote garnalen grillen (die vergat ik te fotograferen)
Pandan rijst
Met roerei en (alweer) paprika
(Maar ja, ik heb dit natuurlijk niet net na het vorige recept gegeten...)
Sauteer de paprika weer, en weer uit de pan
Olijfolie, ui, knof...
Pikante Turkse paprikapuree...
Rode wijn, groene kruiden...
Inkoken, en op zout met Oxo of zo
Paprika door de saus
Kook de rijst
Bak het roerei
Rijstvellen voor loempia
Met Mock chicken en tauge
Die Mock chicken dat is Antiliaans soja spul met kipsmaak en -structuur
Zeggen ze
Maar: het smaakt prima
Product voor vegetarische hindoestani
Kook de Mock chicken in kippenbouillon (wat niet hoort natuurlijk), afgieten, bouillon bewaren
Bak even op in pindaolie
Pindaolie, iets sesamolie, ui, knof, gemberwortel, laos, rood pepertje (ik gebruikte een morita paper, een lichtgerookte jalapeño die je eerst roostert), sereh...
Inkoken met Chinese witte wijn (druivenwijn dus) en wat van de bouillon
De Mock chicken erdoor
Taugé erdoor
De loempiavellen bevochtigen, loempia's maken met die handel en meteen frituren
(Kan je niet even laten liggen want dan kan je ze niet meer oppakken zonder dat het uit mekaar flikkert
Basmatirijst
Met kipdijen uit de slow cooker, en paprika
Ja, alweer paprika, maar ja, we zijn alwéér zo'n zeven dagen verder...
Kip bloemen met maizena waardoor zwarte peper en zout
Pindaolie, ui, veel grof gesneden knof, lente-ui-groen
Alles in de slow cooker met vocht:
Light soy, zwarte peper, ketjap manis kental (die dikke), rode rijstazijn, wat palmsuiker, gembersiroop
Na twee uur omroeren
Na een uur paprika erbij
Nog een uur
Kook de rijst
Nog twee dingen, die beide niet compleet zijn
Kleefrijst
Met Calamares a la romana en een Rouille façon mayonaise
Rouille: pikante saus voor bij vissoep en zo
Recept: zoek op het blog
Je moet rouille met de rieme die je hep
Geen foto's te vinden, noch het recept...
Amerikaanse rijst
Met kip met lemoncurd marinade
Uit de Telegraaf maar aangepast
Zie hieronder, maar ik publiceer het recept later, want ik was niet tevreden met de saus
(Die rijst was in donkere bouillon gekookt)