maandag 2 april 2018
Pasta!
Strozzapreti
Met doperwten, eieren en Sauce aurore
Kook de eieren mollet (opzetten, een minuut aan de kook, deksel, vuur uit, zeven minuten)
Kook de pasta vóór, want die doet er lang over
Maak een Sauce velouté: boter, sjalot, knof...
Bloem...
Kippenbouillon...
Maak er een Sauce aurore van: tomatenpuree, p/z, nootmuskaat
Diepvriesdoperwten in de saus met de pasta...
Boterklontjes...
Eieren...
Couscous
Met mais en kippenpoten
Maroxico
Week een uitgehaalde guajillo [goe-achIEljo] peper
Kip in ghee bakken (de niet met vel bedekte delen dichtschroeien eerst)
Ontvetten, laag vuur, komijn, paprikapoeder, ietsje kaneel...
Witte wijn, kippenbouillon, rozenblaadjes...
Olijfolie, knof, stukjes van de guajillo (gebruik het weekwater elders)...
Witte wijn, inkoken
Mais erin warmen
Spaghettini
Met een Valess burger en tomatensaus met dragon
Die burger zou lekker zijn
Ach...
Olijfolie, ui, knof, geplet gedroogd rood pepertje...
Tomatenblokjes...
Dragon, wat Oxo of zo...
Spaghettini koken
Burger bakken
Thats it folks
Kritharaki
Met gerookte tofu en bleekselderij
Pindaolie, ui, knof, lombok...
Versgemalen korianderzaad...
Witte wijn en wat inkoken
Een soepje maken met een Thais paddoblokje
Pasta koken
Bijna gaar: stukjes bleekselderij erbij
Bleekselderij bijna goed: blokjes gerookte tofu erbij
Foto hieronder: vergat het, er was nog een kliekje...
Conchiglie
Met tomatensaus en Gruyère
Olijfolie, ui, knof...
Soepgroenten...
Pikant niet gerookt paprikapoeder...
Tomatenprut...
Rode wijn, wat Oxo of zo...
Schelpjes koken
Ovenschotel vetten
Schelpjes door de saus en dat in de ovenschotel
Gruyère erover raspen (flink wat)
Oven
We houen het simpel...