donderdag 15 februari 2018

The food and the famous (10)




Zie de eerste aflevering van deze serie hier (alle links hier in een nieuw venster)

Onderaan elke aflevering een link naar de volgende

Uren leesplezier!


Vandaag diverse zaken die ik hier en daar vond



Tolstoy's macaroni met kaas


Bring water to a boil, add salt, then add macaroni and leave boiling on light fire until half tender.

Drain water through a colander, add butter and start putting macaroni back into the pot in layers – layer of macaroni, some grated Parmesan and some vegetable sauce, macaroni again and so on until you run out of macaroni.

Put the pot on the edge of the stove, cover with a lid and let it rest in light fire until the macaroni are soft and tender.

Shake the pot occasionally to prevent them from burning.







David Lynch kookt quinoa

"kIEnwa!






Marilyn Monroe

Gevulde kalkoen







Hashish Fudge

Door de besnorde pot Toklas




Miles Davis

South Side Chicago Chili Mack

1/4 lb. suet (beef fat)
1 large onion
1 lb. ground beef
1/2 lb. ground veal
1/2 lb. ground pork
salt and pepper
2 tsp. garlic powder
1 tsp. chili powder
1 tsp. cumin seed
2 cans kidney beans, drained
1 can beef consommé
1 drop red wine vinegar
3 lb. spaghetti
parmesan cheese
oyster crackers
Heineken beer

1. Melt suet in large heavy pot until liquid fat is about an inch high. Remove solid pieces of suet from pot and discard.
2. In same pot, sauté onion.
3. Combine meats in bowl; season with salt, pepper, garlic powder, chili powder, and cumin.
4. In another bowl, season kidney beans with salt and pepper.
5. Add meat to onions; sauté until brown.
6. Add kidney beans, consommé, and vinegar; simmer for about an hour, stirring occasionally.
7. Add more seasonings to taste, if desired.
8. Cook spaghetti according to package directions, and then divide among six plates.
9. Spoon meat mixture over each plate of spaghetti.
10. Top with Parmesan and serve oyster crackers on the side.
11. Open a Heineken.







Luis Buñuel

Een Dry Martini




Mooi!

In "Daarom, mijnheer, noem ik mij katholiek" citeert Anton van Duinkerken een 19e eeuwse pastoor, als het over drinken gaat

O, maan, die aan de hemel staat,
Wat zijt gij te beklagen!
Slechts ééns in de maand zijt gij vol
En wij schier alle dagen!

Van alle godsdiensten kan je toch maar het beste katholiek zijn, als je van feesten en zuipen houdt...
Dat wist Gerard Reve al verrekte goed...