dinsdag 27 februari 2018

Mangiare (hahahahahaha! 4)




Nadat ze er drie keer
met volle voeten ingetrapt waren
dacht ik Ik zal ze een hint geven

Je moet van domme mensen geen profijt trekken...



Geachte mevrouw Mossel;
Hebt u ondertussen al geleerd hoe je croissant uitspreekt?
Met vriendelijke groet,
Bert

Geachte heer Meeter,
Misschien moet u eerst leren hoe u mijn naam moet schrijven: ik heet Possel.
Hartelijke groet, Petra Possel

Hahaha!
Ze is best wel ad rem, die dikke mossel...




Dag ik hoorde jullie programma vrijdag
Mijn vader die was kok in het restaurant van krasnapolski
Hij at altijd daar met het personeel en dat was altijd vlees
Als hij vrij was kookte hij thuis maar dan niet met vlees maar ei of kaas maar ook vis
Wij zijn geen vegetariers maar het was gewoon lekker
Mijn broers en ik maken die dingen nog steeds en we eten ook wel tofu maar dat had je toen niet
Vader maakte gekookte eieren bruin gebakken in de pan of eieren gebakken in de frituur dat is surinaams daar kwam mijn moeder vandaan
Die eiren eten we nog steeds met tomatensaus met gemberstroop erin en met rijst
Hij maakte ook macaroni met mooie tomatensaus met rode wijn en dan flink kaas erovergerasp en dan in de oven en dan zei niemand dait ie vlees miste
Soms was het niet echt vegetaries met wat spekjes erbij maar dat kan je weglaten
Wel was het bijna altijd als het vegetaries was met aardappelen en ui ik weet ook niet waarom maar lekker was het wel enorm
Wij kookten veel met macaroni of bonen of rijst als mijn moeder kookte als mijn vader werkte maar als het ei of kaas was dan was het altijd aardappelen en ui maar dat geeft niet want dat is eccht lekker bij mekaar
En altijd verse groenten
Maar wat wij het meest nog maken van onze vaders recepten met de hele familie dat is gekookte eieren in uiensaus
Eerste kook je de eieren en die schrik je en die pel je
Je moet zoete uien in dunne ringen snijden en in boter heel lang en heel lagzaam laten garen eerst zonder deksel en dan met witte wijn erbij en laurier en tijm en peterselie en deksel erop
Dan roer je er bloem door het wordt dik en blijf je roeren
Dan met warme melk een saus van maken en ook witte wijn en peper en zout en die saus moet je wat dun maken want die laat je een half uur sudderen met de eieren
Je doet die saus in een klein pannetje op de halve eieren en dat laat je dus een half uur heel erg zachtjes sudderen met een dekseltje
Je haalt de eieren uit de saus op de borden en je doet sterke mosterd door de saus en die over de eieren
Je doet er op het bord citroen over
Wij eten dit altijd met aardappelen
Aaf




En ze waren er dus (eindelijk!!) achter dat ze bij de neus waren genomen...

Grote paniek in de tent: Net vóór de uitzending waren ze erachter gekomen...

Wat nu?
Goede raad was duur!

Eerst wat hypen natuurlijk
"Ik zag dat je voor inzendingen Met de Paplepel veel in de sociale media bezig was geweest!"
-"Ja, en het heeft erg veel opgeleverd!"
"Van allerlei hele lekkere hapjes komen op tafel!"

Hoor de ontzagwekkende slappe tak oplossing hier (alle links hier in een nieuw venster)
Vanaf 26:45!

Toastjes met zalm, hou je het Godverdomme voor mogelijk...
"Ja, maar dit is óók zelf maken!"
De slappe tak!

En zie die Liesbeth Flanser hier (wat een ontzagwekkend ketsvolk daar, onder "Ook bekeken"...)

Ik zweer bij het graf van mijn grootouders dat ik me nooit meer met dit slappe truttekutten programma zal bezighouden





In Syrië was er een Russische gevechtspauze

Lees: dan gaat Assad fors bombarderen

Ik hoorde trouwens net dat Poetin en Assad zelfs bij de goedkoopste ouwe heroïnehoeren niet meer welkom zijn...

Assad gaat geiten neuken
Poetin z'n paard