donderdag 4 januari 2018
Diner 02 01
Die vergat ik te posten
Het einde van het dagelijkse eetfestijn sedert 24 december
Borrelhapjes
Pikante Rio Mare sardienfilets
Met stokbrood
Apéritif
Martini Brut
Net zo'n boerensmaak als Laurent Perrier
Voorgerecht
Kaviaar
Met Blini en met Smetana
Die Baeri kaviaar is erg goedkoop (€ 30,-/50 gram) maar niet super (dan ook)
Ietsje te vissig, ietsje te zout
Wel erg mooie samenhangigheid, hoe zeg je dat
Hoofdgerecht
Lamsschenkel
Sous vide 17 uur, 70°
Het komt er (afgekoeld) prachtig uit, in een mantel van gelei (zie de volgende foto)
Olijfolie, ui, knof, grove zwarte peper...
De gelei, witte wijn, wat Oxo of zo...
Stukjes vlees...
Mooie grote erg rijpe (uit de kas, aan de plant gerijpte) tomaten in de oven
Provençale (olijfolie, selderijzout, rozemarijn, zwarte peper)
Spaghetti
Kaas
Mimolette
Ook wel Commissiekaas
Nagerecht
Mascarpone, Ricotta, Schabziger
Schabziger is die groene Zwitserse kaas, die busjes met poeder, maar dan ongemalen
Daarmee experimenteren met mengen met Mascarpone en/of Ricotta
Dit verhaal is nog niet af
Heel veel ideeën
Komt!
Likeur
Grand Marnier
Ik heb trouwens prachtige ideeën over dat sous vide
Rode biet in spek verpakt vacumeren...
Hamlappen (nou ja, een blokvormig stuk) in lotusblad verpakt vacumeren, of een stoofkippenpoot in bamboeblad...