dinsdag 2 januari 2018
Diner 01 01
Borrelhapjes
Sateh kambing
Geitensateh met ketjapsaus
Apéritif
Kir royale
Voorgerecht
Schelvislever met avocado
Avocado in blokjes snijden en die met citroensap besprenkelen
Schelvislever goed laten uitlekken en in blokjes snijden
Er een salade van maken met gesnipperde sjalot, en een dressing met yoghurt, mayo, Worcestershire, Fino, wat cayenne en wat selderijzout
Niet lang van te voren maken, want dan gaat het erg vissig smaken
Hoofdgerecht
Langoustines
Je ziet dat ik echt goeie heb
Ze hebben allemaal twee scharen
Uit de diepvries kan je dat vergeten
In een mooie courtbouillon gekookt
Kriel, rauw gebakken in eendenvet
Gesauteerde kort in witte wijn gestoofde (met Spigol!) Sugar snaps met zwarte sesam
Mayo met iets knof
Wijn: Muscadet Sèvre et Maine, Clos Des Noëlles, 2013
Ach ach ach ach ach...
Nagerecht
Mincemeat pie
Met Clotted cream
Likeur
Groene Izarra