zondag 31 december 2017
Diner 30 12
Eerst een Nieuwjaarsliedje
Hoor en zie hier (alle links hier in een nieuw venster)
Borrelhapje
Halve gekookte eieren, het wit dan althans, gevuld met foreleitjes
Radijs ernaast
Apéritif
Goed koude Noilly Prat
Voorgerecht
Paling met toast
Ik neem er altijd citroen en witte peper bij
Deze was van de Makro; ik vind het assortiment van Hanos beter, maar zo'n mooie zachte paling heb ik nog nooit geproefd
Dat zachte is wel verraderlijk; je eet heel makkelijk te veel
Hoofdgerecht
Ganzenborst
Acht uur sous vide op 80°
(Foto hierboven: stuk eraf gesneden om even rondom kort te braden; ach...)
Mooie smaak!
Maar toch heeft dat rosé gebraden ook wel wat
Ik denk dat ik dat toch prefereer...
Met flageolets in uiensaus
Zoals gewoonlijk de foto gemaakt voordat de jus eromheen lag
(Vel eraf gehaald voordat het in de vacumeer ging, en dat uitgebakken)
Wijn: Château Bel Air Haut Médoc 2010
Kaas
Bleu de Wolvega
Nagerecht
Roomijs en Clotted cream met Liquore Strega
Likeur
Geen Strega! Geen likeur!
Extra oude Aguardente de Medronho
Vanavond (dus niet de dag van dat eten hierboven)
Champagne Laurent Perrier Vintage 2007
En niks oliebollen
Toastjes kaviaar, oesters uit de oven, canapés met saffraan-kalfsgelei, eierflensjes met truffel...