Borrelhapje
Gerookte forel met (verse!) mierikswortel-roomsaus
Apéritif
Whisky sour
Voorgerecht
Bresaola
Met Adora tomaat, toast en boter
En met Retsina
Had Faré
Heel mooi enkel subtiel Retsina achtig
Hoofdgerecht
Coquilles
Ik kocht ergens een flinke partij hele kleintjes
Bleken overweldigend van smaak, en de geur hing nog uren in de keuken
Ging een beetje richting die kleine matzwarte coquilles (zie hier; alle links hier in een nieuw venster)
Tofette koken, afgieten
Worteltjes (altijd!) schrappen
Koken met wat zout
Afgieten
Olijfolie, sjalot, knof, grove witte peper...
Witte wijn, reduceren
Op smaak met wat Oxo
Wortel(stukjes) en pasta erin
Coquilles bakken in boter
Zie aanbaksels hieronder (je werkt natuurlijk niet met een anti aanbakpan!)
Stukje aanbaksel op zo'n coquille, Mensch Mensch...
Wijn: Dão Casa de Santar Reserva branco 2007
(Die Otto Kleynejan die begint nou als een razende te surfen! Nooit van die wijn gehoord!)
Kaas
Oude Amelander kaas
Met zoutkristalletjes erin!
Met een half droge Marsala
Nagerecht
Pruimenflappen
Gedroogde pruimen weken
Met wat weekvocht prut van maken en stampen
Op smaak met peper, nootmuskaat, kruidnagel, iets gele basterdsuiker en ietsje zout
Is Brabants, en die prut dat is ook Duits, Holsteiner Pflaumenmus
Ze horen trouwens bijna zwart gebakken te zijn...
Maar ja...
O ja!
Ik las dat de Nederlandse opper culidoos Janny van der Heijden vrijmetselaar is geworden
Daar had ik het met iemand over, die wat inside informatie heeft over die substituut intellectuelen
En verdomd! Zowel Baudet als die pochetjesadvocaat!
Achteraf denk ik Daar had je vergif op kunnen nemen...
Paul de Leeuw wilde trouwens ook lid worden, maar dat mocht niet
Die wilde enkel aan z'n eigen nek metselen...