zondag 24 december 2017

Diner 23 12




Borrelhapje

Kippenboutjes met dipsaus van Griekse yoghurt - Jalapeño salsa


Apéritif

Gancia Aperitivo Originale


Voorgerecht

Gerookte heilbot

Met waterkers, toast en goede boter (Issigny)



Kijk, zo nauwelijks "klop" ik het ei voor een omelet
Met room, zout en peper


Hoofdgerecht

Omelet

Met bospaddenstoelen, rijst, tomatensaus

Met een Touraine Sauvignon Blanc

De tomatensaus met rode wijn en groene kruiden, en grove zwarte peper en Oxo en wat jus wat ik nog had staan, en kleine stukjes zwarte olijven

De paddestoelen apart gebakken in olijfolie
Witte wijn, Oxo, snel inkoken



Je ziet dat we al wat minder netjes te werk gingen
Zie dan ook de volgende foto!


Kaas

Remeker oud

Met een glas Malaga


Nagerecht

Griesmeelpudding met bessensap

Je kan twee dingen doen
Normaal zoete pudding met wat aangezoet en gebonden aalbessensap
Of wat zoetere pudding met ongezoet en niet gebonden blauwe bessensap
Dat laatste deden we

Op 100 gram griesmeel 700 volle melk en 300 room aan de kook brengen en een tijdje laten sudderen met een gesplitst en uitgehaald (maar wel erbij gedaan) vanillestokje

Stokje eruit, gries erin + wat kaneel en 120 gram witte basterdsuiker
Laat dikken

In een vers uitgespoelde kom, afdekken met folie, koelen



Ik was niet meer in staat om van deze homp wat appeltijtelijkers te maken
Toen het al op het bord lag dacht ik IJslepel!


Likeur

Mandarine Napoléon




We hadden het nog over die culinaire tiepes uit de krant, die zo nodig hun onbenul moeten etaleren

"Hoe meer onbenul hoe dikker boeken!!


Download trouwens hier (alle links hier in een nieuw venster) onze gratis app, waarmee u steeds op de hoogte blijft van de culinaire blunders van dat volk

En zie onze statistieken van de afgelopen dag hieronder! Woehahahahaha!