Penne
Met wortel en kippenpoten
En, jawel, twee experimenten: kruidnotensaus en taaitaaisaus
Ja, want in Limburg maken ze saus met ontbijtkoek, en in Duitsland met Lebkuchen
Dus dat moet kunnen
En het was dan ook heerlijk...
Olijfolie en boter, kippenpoten bruinen, uit
Ui, knof, grove zwarte peper...
Wortel...
Kippenbouillon...
Kip...
In de helft fijngesneden taaitaai, de volgende dag in de andere helft geplette (deegroller) pepernoten
Goed roerend laten oplossen en laten dikken
Penne koken
Pepernoten was wat zoet, maar wel weer subtiel
Uhh, eventueel verzoetzuren met gehakte zilveruitjes!
Tofette
Met eendenborst à la Bordelaise
Sjalot, rode wijn, tot stroop koken
Met kalfsfond langzaam laten inkoken met wat peterselie, tijm, rozemarijn en laurier tot mooi dik
Pocheer merg in wat kalfsfond
Bak champignons met knof
P/z
Vlees vleeskant dichtschroeien (niet luisteren naar wat die Volkskrant en NRC apelullen zeggen) en zacht op het vel sudderen
P/z
Kook de pasta
Strozzapreti
Met kruidensmeerkaas, Schabzieger en paddo's
Strozzapreti: priesterwurgers
Die verslikken zich er namelijk in omdat het zo lekker is
Olijfolie en boter, ui, grof gebroken zwarte peper...
Bloem...
Witte wijn...
Smeerkaas, grof geraspte Schabzieger (die groene Geska, maar dan heel en de hardere versie, want je hebt ook vrij zachte)...
Proef op zout
Bak herfstpaddo's
P/z
Kook pasta
Conchiglie
Met fazant en zuurkool
Olijfolie, boter, ui, knof, gedroogde rode peper...
Zuurkool erin omroerend aanbakken
Met twee vorken uit elkaar halen
Gesplitste jeneverbessen, gebroken karwij, laurier...
Uit de pan en de pan schoonvegen
Boden pan bekleden met speklappen zonder zwoerd
Zuurkool terug
Witte Elzasser wijn...
Zachtjes en uren...
Pasta koken en fazant kort sauteren in boter
(Ik had veel schot in de fazant, en de "haasjes" zoals die worden genoemd heb ik gepocheerd voor op brood)
Kleine penne
Met sperzie en sojakorrels
Sperzie kop kont, stukjes, koud water
De korrels aan de kook in groentefond, 10 minuten sudderen
Afgieten, koelen, uitknijpen
Sperzie afgieten
Pasta koken
Pindaolie, sperzie...
Uit de pan
Ui, knof...
Sperzie, groentefond...
Plus de korrels plus de pasta en op smaak met Topokki (Koreaans pikant condiment)
Hoorde Ingrid van Engelshoven, Minister van Zwarte Pietzaken, op het nieuws.
Waar hebben ze dat warhoofd uit het veen getrokken in plaats van er verder ingeduwd?