zondag 26 november 2017

De krant



Vandaag alweer inkopen

Gepekelde citroen
Voeg wat stukjes aan een tajine of een stoofschotel toe
Een half uur vóór het einde


Gisteren de Volkskrant

Alsof het al niet erg genoeg is, met dat flauwekul ovenrecept wekelijks van Yvet Retteketet: ook nog een artikel over haar Ierse boeken
(Die nep bespreek ik later)

Maar nee, het was niet genoeg
Een interview van zes bladzijden met de meest abjecte culinaire baviaan van Nederland, Joel Broekbaard!

Ik krijg al braakneigingen als ik die man alleen maar op een foto zie
En verdomd, ik heb steeds het idee dat die foto's ook nog stinken ook!



Abon sapi
Beef floss


Wat allemaal nog veel deprimerender is, dat zijn die pagina's over kookboeken, die je in deze tijd van het jaar voorgeschoteld krijgt

(Wat kookboeken iha betreft heb ik trouwens een tip, als u door de bomen het bos niet meer ziet: als de uitgever Fontaine is, dan kan het bij het oud papier)


Ik heb hier een paginagrote advertentie van Libris

"Gezonder met vis"
Dat is Nederland
Gezond, goedkoop, snel klaar... Maar lekker, daar hoor je niemand over

"Easy vegan"
Lazer op Godverdomme
Dat is nou echt gepriviligeerde warhoofdenflauwekul

"Sla easy"
Als je zo'n boek koopt, dan heb je waarschijnlijk PR op MBO niveau gedaan...
Om kutverhaaltjes te sturen naar mensen die bij de klantenservice klagen...



Ik weet nog steeds niet wat voor bessen dit zijn
Bez betekent dus niet bes maar zonder
Zwart zonder...
[Vlierbes!]


"Het Zeeuwse mossel kookboek"
Ik heb het ingekeken.
50% recepten die je overal vindt, 50% flauwekul recepten

"5 Ingredients"
Dat is dus van de culinaire superproleet Oliver

"Heel Holland bakt / Kerst"
Doemenelol...
Al die kookwedstrijden, het heeft allemaal gene ene fuck te maken met professioneel kunnen koken...

"Groente!"
Mensen die dat soort boeken kopen, die kunnen niet alleen niet koken, die zullen het ook nooit leren ook

"Het lekkerste van Guus en Dick"
Twee culinaire nichten?
Zo zien ze er wel uit
Albert Mol en Henk Molenberg in hun jonge jaren zeg maar, zo zien ze er uit
O Gristus, dat zijn Meeuwis en Middelweerd!

"Smokey Goodness"
Al dat gehype
Roken, rotten...
Flikker op en leer een goeie omelet bakken Godverdomme

Moet je deze platgetrapte drol van Sarah Slootweg zien (alle links hier in een nieuw venster); en die platte culinaire drol wil ons leren hoe je een omelet bakt??

Dat is Nederland hoor
Hoe minder culinair verstand hoe harder je mag schreeuwen



Werkelijk uitstekende eekhoorntjesbrood blokjes uit Polen


Ik heb nóg drie pagina's kookboeken van Libris liggen

Als ik nog enkel maar een halve zou doen vandaag, dan krijg ik hem drie weken niet meer omhoog...