zondag 22 oktober 2017
Etentje
Coquilles met zeekraal
Enorm lekkere combinatie: zoet zout
Ik maakte het nu met de zeekraal geblancheerd en op kamertemperatuur geserveerd, heel erg mooi, maar toch ga ik het nog eens maken met beide warm
Jakobsschelpen (in het Nederlands niet Sint J!), cq Kammosselen, cq Wijde mantel natuurlijk gesauteerd in boter
Chinese fonduepan
Nooit mee gewerkt
Je moet ervoor zorgen dat de temperatuur mooi blijft (tweede brander klaar hebben staan), maar dat was geen enkel probleem
Net als BBQ: hoe langer hoe warmer
Groentenbouillon aangemaakt met Dark soy erin
We kookten er ook mihun in, maar dat kan je beter apart klaarmaken
Dat is wat handiger wat betreft het eruit scheppen
Bundelzwam (perfect hier)
Tofu (als je roerbakt is uit de diepvries uitstekend, hier niet)
Kip (perfect hier; gewoon smakeloze filet die in de bouillon heerlijk wordt)
Peultjes (perfect hier, als goed gesauteerd en ook nog wat aangekookt)
Tauge (prima hier)
Garnalen (prima hier)
Gehaktballetjes (prima hier)
Zeewolf (prima, maar ik zat te denken "snoekbaars")
Mihun becommentarieerd eerder
Kaas
Van links naar rechtsom
Langres, Herve, Maroilles
(De Langres in mijn tas wat platgedrukt)
Commentaar overbodig
Vanilleijs met honingnoten
Noten vijf jaar in dennenhoning
Elk half jaar opwarmen, omroeren, aanvullen
Vandaag opwarmen en serveren naast vanille roomijs gemaakt met Clotted cream...
God God wat was het allemaal super super lekker...
Die Volkskrant- en NRC leuteraars, die kunnen zich beter maar gaan verhangen als ze nog een kleine rest fatsoen hebben
Of zich verzuipen of zo...
Trok thuis nog een Château Monbrison 2009 open, met een zeer fraai stuk Saint Nectaire erbij
Groter geluk is nauwelijks voorstelbaar
(Met ook nog die laatste bocht van Verstappen!)
(Hebben die VK en NRC kwakers zich nu onderhand opgehangen of hoe zit het, Gristus)