Braadharing
Dat kan je dus echt niet netjes gefileerd krijgen...
Ook wel Panharing
Rauwe haring, uitgehaald, ex kop en vinnen en staart
Droog deppen, bloem, ei, paneermeel
Frituren
Koelen
Opleggen in azijn met ui, korianderzaad en noem maar op
Overal zie je die van Koelewijn en Ouwehand, maar die is niet te vreten
Vies zoete kleutershit
De enige goeie is van Lijster, Hoogeveen
Servische bonensoep
Maar gekruist met Hongaarse paprikasoep
Iedereen denkt altijd dat Servische bonensoep wordt gemaakt met bruine bonen
Dat kan helemaal niet, want buiten Nederland zijn er heel erg weinig landen waar ze bruine bonen kennen, en in Servië al helemaal niet
En ook geen kidneybonen of zo, want die zijn niet oorspronkelijk Europees
Witte bonen dus
Week witte bonen
Kook witte bonen
Olijfolie, ui, knof...
Ui en knof uit de pan scheppen (min of meer)
Blokjes Hongaarse salami aanbakken
Uit de pan
Stukjes rode puntpaprika aanbakken
Uit de pan
Paprikapuree...
(Ajvar, betere Turk)
(zoete, of pikante, of 50/50...)
Runderbouillon...
Witte bonen...
Proef: wat paprikapoeder?
Worst retour...
Paprika retour...
Zout?
Nagerecht...