De foto's van vandaag: Zwitsersche eieren
Uit Honderd Kaasgerechten
Wittop Koning, 1926
Een werkelijk fantastisch boekje
Meer recepten met gnocchi zag ik nergens (1926!)
Hierboven: ingevette schaal, grof geraspte Gruyère
Je wordt er echt dood- en doodziek van
Dat ontzagwekkende Volkskrant-gelul...
Helemaal te wauw heet het artikel van Smack over Woodstock in Bloemendaal
"De met bietensap ingelegde zalm [wie vreet dat nou?] had best wat meer smaak mogen hebben"
"van de beloofde wodka en gember proeven we niks"
"de sesamkoekjes hadden knapperiger gekund"
"al had het met de dressing wat minder gemogen; de struisvogel verzuipt erin"
Helemaal te wauw, niks was goed, maar toch cijfer 7,5...
Wat is dit Godverdomme voor nep??
Schrijf dan Het is een kuttent
De kwaakstraal...
Room erover
Tuin der Lusten
Schuinesloot
Hahahahahahaha!
Schuinelusten, woehahahahahahha!
Een tuin der lusten voor Smack de coprofaag
Uhh, correctie De coprolagnist
* schuim van vlierbessen en kwark
* krab met bloemkoolcrème en kokos
* in zuur ingelegde shiitakes
* poeder van Amsterdamse ui
* een tot zalf gekookte eierdooier
* eetbare blaadjes van de tuinboon
* crème van gefermenteerde knoflook
* lamsjus met bitterzoete salie
* gepofte paprika met crème van magnolia
* shots van pastinaak
* coulis van raapsteel
Ben je dan een culinaire shittent bezocht door een culinaire lul of ben je dat dan niet?
Ei erop
Bo&Ro, Zoetermeer
Als je zo'n naam leest, dat weet je toch dat het flauwekul is?
Weer zo een
"niks bij dat niet smaakt"
"uitbundig is het sleutelwoord"
"qua smaak is het dik in orde"
En helemaal niks, nul, niente negatiefs
Cijfer 7
Dat is toch grote nep?
Daarmee naai je toch een goeie zaak?!
Bah!
Je kan maar tot één conclusie komen: die Smack wordt niet alleen betaald door de Volkskrant...
Bah!
Nog meer room!
Wat at Smack nog zoal?
Je wil het Godverdomme niet weten, de culinaire apelul
* geblakerde koolraap met appel-specerijenschuim
* andijvie met tamarinde
* basilicumijs met pesto van boerenkool
* kroepoek van tomaat
* geblancheerde boerenkool met raapstelen
* makreel met witte chocolade
* ijs van piccalilly
* gestoofd muurkruid
* poeder van groene algen
* crème van zwarte knoflook
* asperges met hooischuim
* heilbot met algen
* kreeft met trassi [trasi, ja] en schuim van aardappelen
* zachtzuur klappersap
Zo prachtig kwam het uit de oven
Weet je wat er aan de hand is?
Je hebt steeds meer omhooggevallen proleten die gaan eten in restaurants van omhooggevallen proleten (Boer Jonnie voorop), die worden gerecenseerd door omhoog gevallen proleten, Smack voorop
"De ster van het bord is een fantastisch meiknolletje dat is uitgehold tot een soort bloemenvaasje waarin sprieten groene asperge en zeekraal zijn gestoken"
Is dit voer voor omhooggevallen proleten, geserveerd door omhooggevallen proleten, en gerecenseerd door omhooggevallen proleten, of is het dat niet?
Zie hier Godverdomme (alle links hier in een nieuw venster)
"Ponzu (soja-azijn)", hoe is het mogelijk
"kreeft, kaviaar en truffel op één bord"
Je bent een patser of je bent het niet
"pimentón, gerookt paprikapoeder"
Dat is hét stempel van de Nederlandse culinaire, van elkaar gelul overschrijvende, opgewarmde lijken
Vandaag weer door die Bosneukergraaf
"in chimichuri duikt de smaak van dragon op"
Ja, als je een dubbel kunstgebit hebt wel ja
"pepesan ikan"
Ikan pepes, of Pepesan, ja
Turkse kralenpasta
Paprika
Zwitsersche eieren
Zwitsersche eieren
Ach ach ach wat was het weer lekker...
Trouwens die Smack en die Retteketer die staan al enige tijd niet meer in de krant. Laten we hopen dat dat definitief is, en niet enkel zomerreces. Die Zoeloelalie die ervoor in de plaats gekomen is, dat is ook drie keer niks...