donderdag 27 juli 2017

Kip Cola



Dit boek is nog uit de tijd dat hij enkel overschreef.
Daarom staat er niet zo heel erg veel gelul in.



Ik maakte Kip Cola naar het recept van The Coke Company, naar het recept uit Soof, en met een blikje naar een op internet gevonden recept, wel een erg populair recept

Coca Cola recept en Soof zijn van type 1

Coke Can Chicken is een ander verhaal
Dat is type Beer Can Chicken



Vandaag ontvangen
Nog niet gelezen
Je hebt ook een deeltje Feestrecepten


Zie die Coke Can Chicken in deze post (alle links hier in een nieuw venster)

Je moet voor alle drie de recepten wat naar beneden scrollen


De bedoeling is dat de verdampende cola de boel van binnen vochtig houdt en zo smaak geeft
Dat valt wel mee

Het probleem hier is dat een kip waar je niks mee doet (openknippen om te "vlinderen", barderen, larderen, spul tussen vlees en vel) anders dan in de oven schuiven, altijd met ongare poten of té gare, droge borst uit de oven komt

En je kan natuurlijk niet vlinderen want dan kan je dat blikje niet in die kont schuiven

Bedruipen, barderen? Daar geloof ik -in dit geval- niet in, want het gaat op de eerste plaats om de braadtijd



Gisteren ontvangen
Nog niet gelezen
Lang naar gezocht want het is altijd veel te duur


Coke Can Chicken: pikant gerookt paprikapoeder, zwarte peper, selderijzout
Nou ja, origineel cayennepeper, zwarte peper en zout, maar ik weet het beter
En dan maak je een smeersel, een coating, van jalapeño, knof, limoensap en honing
(Vreemd genoeg wordt het totaal niet pikant)

Coca Cola Company zie hier
Marinade van bruine suiker, Cola, ui, knof, sojasaus, groene Tabasco

Soof zie hier en dat is een andere "Geen aardappelen"!
Sojasaus, gembersiroop, Cola


Als je die ingrediënten zo ziet, dan kan je je eigen samenstelling maken
Altijd goed



Deze ingenieur is nogal een snurker



Nog ff het verschil tussen The Company en Soof Witteman


Coca Cola marineert, en gaart in de marinade

Soof bakt aan, en doet er dan de Cola etc bij

[Ondertussen kocht ik Het Coca-Cola Kookboek; recept daarin is iets tussen de twee hierboven]


Dat is een groot verschil, ik bedoel ook in smaak

Maar ik ga niet vergelijken, want dat kan enkel als je gelijke ingrediënten gebruikt


Ik ga dat wel vergelijken, maar dat kan nog ff duren...



Een nieuwe gevonden
De oude was totaal uit mekaar geflikkerd...



Als je naar het nieuws kijkt op NPO1, dan zie je er steeds die bête giechelkop van die Kubiekemeter van Onder staan

Nou, ik kijk niet meer naar die nep

Mijn IQ is hoger dan 70, dus dat is niks voor mij