En geen bonen of rijst of pasta!
Papadum
Met "gedroogde tofu" en champignons
Papadum zie hierboven
Linzenkroepoek zeg maar
Die gedroogde tofu, dat is die Chinese geperste en gemarineerde (rijstwijn, soj, Vijf kruiden poeder etc) tofu, zie hier (alle links hier in een nieuw venster), niet die Japanse gevriesdroogde, Koya dofu, zie hier
En ik gebruikte simpele champignons, omdat ik de andere smaken zo goed mogelijk uit wilde laten komen
Pinda-olie, ui, knof, rawit...
Champignons...
Kippenbouillon...
De in stukjes gesneden tofu erin opwarmen... (zie hieronder)
Proef
Papadum bakken
Libanees brood
Met verse makreel en doperwtensaus
Libanees brood tegenwoordig ook bij AH
Ik werk er ontzettend graag mee
Doperwtensaus: Frans met Crème fraiche, Engels met munt
Bij makreel Frans gebruiken
Olijfolie, ui, knof...
Kippenbouillon...
Diepvriesdoperwten...
(Vers is flauwekul als ze meer dan een half uur geleden geplukt zijn)(behalve als je een dubbel kunstgebit hebt)
Pureren
Crème fraiche
Ondertussen de makreel bakken in ghee
Ook bij AH tegenwoordig, die makreel dan althans
Eerst de vleeskant dichtschroeien natuurlijk, dan op de huid afbakken
En ondertussen ook dat brood in de oven
Pizza
Met ei en tomaat
En met spekjes...
Een kaasloze pizza
Pizza testa di cane
Olijfolie, spekjes...
Ui, knof, gedroogd gebroken rood pepertje...
Tomatenblokjes en wat rode wijn
Langzaam inkoken met wat Green zaatar
Pizzadeeg maken
Proef: wat Oxo of zo?
Pizzabodem maken
Ovensteen goed heet stoken
Bodem + saus, deuken, eieren, oven
Yorkshire pudding
Toad in the hole
Met worstjes en Onion gravy
Gravy
Redelijk wat reuzel
Fors kleingesneden ui (en knof stiekem ook!)
Z/p
Goudbruin: 1 eetlepel bruine suiker, 5 minuten steeds roerend...
2 eetlepels bloem, 2 minuten steeds roerend...
Langzaam runderfond erbij tot een mooi gebonden maar niet té geheel
5 minuten, steeds roerend
Van het vuur
Ovenschotel, worstjes (Bangers), wat zonnebloemolie, oven
Bakken tot zowat gaar
Eruit
Deeg
100 gram bloem, een halve theelepel Collman's mosterdpoeder, een ei, 300 ml melk, zout
Fors kloppen met tijm
Worst uit de schaal, beslag erin, worst erin, oven
Het kan wel 40 minuten duren tot het mooi is
In feite heel wat anders dan Yorkshire puding "sec" dus
N'jeera
Met Kip Cola, en met Padrón pepers
N'jeera is Ethiopisch, Padrón pepers Spaans
Ben ik multi culti of ben ik niet multi culti, Godsammekrake...
Uhh, die kip cola maakte ik op veel verschillende manieren de laatste tijd, en morgen bv. Cola Can Chicken, en ik kom een keer op het complete verhaal terug.
Daarom hieronder een tweede foto van die Toad in the hole; ik heb van deze Kip Cola maar één foto
N'jeera, Injera, zie hier
Ik had het er laatst nog over
Maak een beslag met enkel Teff meel en water
Voeg er wat (Duitse of Gezonde super) zuurdesem poeder aan toe
Blijf omroeren, dagen, tot het zuur ruikt
Kippenvleugels tippen
Sylvia Witteman schrijft dat je dat hele eerste stuk eraf moet knippen, maar dat hoeft dan niet
Je kan ze trouwens ook getipt kopen
Maisolie, ui, knof...
Vleugels (niet teveel tegelijk)...
Van het vuur
Al de vleugels in een pan
Flink sojasaus (liefst medja, of anders half manis half asin), Cola, gembersiroop, 30 minuten sudderen
Nou ja, iets meer dan sudderen want het moet wat inkoken
Pimientos de Padrón grillen
(Ook AH, maar misschien is het al voorbij)
N'jeera bakken
Alles serveren, pimientos met grof zeezout
Toad in the hole
Met Onion gravy
O ja!
Als ik hier een recept publiceer dan betekent dat dat het overheerlijk was, ja
O ja!
Een link voor Otto Kleynejan zie hier
O ja!
AH deze week 30% korting op kersen
TV spotje zonet
Makkelijk lullen als je geen kersen hebt, want daar zocht ik een uurtje geleden bij AH tevergeefs naar...