Kreeftensoep met shiitake
Een mooie foto maken is moeilijk
Tijdenlang karkassen van kreeften en eventueel ook krabben fijnhakken en in een doos in de vriezer steeds
En er nu eens eindelijk wat moois van maken
Ontdooien, door bloem halen, iets bruinen in de oven
Flink visbouillon erbij, wat tong- of tarbot vellen en -graten, sjalot, knof, peterselie, goed rijpe tomaat, venkelzaad (pas op!), laurier, witte peper...
Shiitake bakken in boter (zonder de stelen!)
Boter, bloem (ietsje gaan we het binden)...
De gezeefde soep...
Op smaak met p/z en rouille en Armagnac
Shiitake erbij
Mouclade rochelaise à la crème de Leffe blonde
Boter, sjalot, knof...
Kerriepoeder (medium hete Kerrie djawa), Leffe blonde, room (2 op 1)...
Net aan de kook, vuur uit, koelen
Mosselen erin en kleine champignons
Aan de kook en roeren
Mosselen open: eruit scheppen met een spaan en storten op een plaat
Meegekomen champignons terug en eraf lopend vocht idem
De saus inkoken
Proeven op p/z
Mosselen schikken zoals hieronder
Saus erover
Oven
Friet bakken (Pommes alumettes)
Kaas
Taleggio en Brugse Blomme
Dat is een heel erg mooie combinatie!
Vergelijkbaar en toch anders
Foto vergeten...
Hieronder de kazen apart
Taleggio
Brugse blomme
Clotted Cream icecream
Lekkerder roomijs bestaat niet
Twee grote eieren met 125 gram witte basterdsuiker (langzaam de suiker toevoegend) fors opkloppen
Er gaar ook vanillesuiker door als u wilt, maar wel echte dan ja!
350 gram Clotted cream erdoor werken, en zoveel volle melk tot u een sausdikte hebt
Koelen
IJsmachine
Ik serveerde het met morellen die een jaar in de brandewijn (echte brandewijn ja) gelegen hadden, en idem in zeer fraaie bruine rum
Ach ach ach ach ach...
Dat al die Volkskrant en NRC culi's zich nog steeds niet jammerend buitengeworpen hebben in de duisternis, daar waar geween is, en gekners van tanden...
Dat zou ze sieren!
Toch?!
O ja!
Om kwart over 10 's avonds was het meest recent beschikbare gemiste NOS journaal dat van 10 uur 's morgens
Beredruk met mekaar in de reet te zitten, daar in Hilversum...