vrijdag 19 mei 2017

Knof (2)



Nog wat foto's van Praag
De Kruittoren
Het was geen mooie dag



Zie de eerste aflevering hier (alle links hier in een nieuw venster)



Taklia

Egypte


Grof zeezout met een deegroller walsen, samen met veel knoflook en korianderzaad.

Op zacht vuur bakken in wat geklaarde boter.

Eten op linzen(soep), bij pompoensoep...



De Spaanse synagoge



Konijn met knoflook

Middelandse Zeegebied


Een konijn in ei-grote stukken hakken en die op hoog vuur snel rondom aanbraden in olijfolie.
De kop hoort er ook bij.

Op halfhoog vuur eventjes flink grote ongepelde en dwars in tweeën gesneden knoflooktenen meebakken, en z/p.

Bedenk dat konijn, net als bijvoorbeeld koteletten, snel gaar is maar daarna snel taai wordt, waarna het lang moet worden doorgestoofd.



Een fraai restaurant waar ik een paar keer heb gegeten



Dit gerecht kan ook in de oven worden klaargemaakt; zo doen ze het in Navarra.


Regelmatig bedruipen.

Zodra het konijn gaar is (hete oven!) wat witte wijn erbij, de aanbaksels losroeren en kruiden met p/z, paprikapoeder en rozemarijn.

Beide recepten idem met kip.





Knoflook-anijssaus


Flink knoflook-tenen in water en met anijszaad zachtkoken.

Afgieten en pureren.

Op smaak brengen met p/z.

Zo te gebruiken als vulling voor gevogeltse
Met wat room erbij wordt het saus.