dinsdag 7 maart 2017
Chinezen Chinees
Yvonneke, Yu-Mei en ik zaten dus bij de "Chinezen chinees" en we kregen allerlei hapjes. Buikspek en krokant gebakken eendenvel zat er ook bij. Chinezen beweren dat dat goed voor de huid is. Ik eet dat dus niet, De anderen vonden het heerlijk.
Ook was er een bord met mooie diepgroene groentjes, waar Yvonne helemaal aan verslingerd is. Yu Mei vertelde dat het zeer vlug ,en met behoud van vitamines, te maken is en dat mevr. A. Het niet wilde eten "omdat de groente niet gaar was". Wij vonden het heerlijk, het is heel bekend, ik heb het alle verdere dagen hier thuis gemaakt:
Je snijdt groente aan reepjes en dan: zie de informatie van Yu Mei
Hoog vuur, olie in pan, knoflook in pan, nog steeds hoog vuur, look aanfruiten, dan groente in pan. Groot vuur en dan paar eetlepels water in pan. Vuur matigen, mengsel erin en na minuutje serveren.
Mengsel: beetje water met klein schepje aardappelzetmeel, flinke scheut sojasaus erbij en goed roeren vervolgens in pan. Groente kan zijn: bijvoorbeeld Paksoi, Choi Sam, en verder allerlei wokgroenten.
Volgende keer wil ze hier thuis gestoomde vis maken, ze kan ook oesters open krijgen.
Dag, Loek