zaterdag 7 januari 2017
Geen aardappelen, pasta, rijst of bonen
Libanees brood
Kip, groene puntpaprika, Tkemali
Zie het Libanese brood hierboven, in de Chapati pan
(Of is het de Roti pan?)
Tkemali is de Russische naam van de Georgische saus Tschemali
Zure pruimen (die kleine groene die af en toe bij de Turk in groene netjes liggen en die ze in Noord-Afrika meestoven in de Tajine), water, dille, korianderblad, peterselie, munt (polei), knof, rode pepers, zout
Tkemali doe je door het stoofvocht van vlees en vis, of naast gebakken vlees, vis of aardappelen
Bak de paprika (ietsje pikante soort) in olijfolie, uit de pan
Olijfolie, ui, knof, lombok...
Kip bakken...
Stoof de kip gaar met witte wijn, dragon (belangrijk!), wat Oxo of zo en korianderzaad
Bak het brood
Tkemali door de saus (Russische winkel; tig soorten; meer knof, meer hot, meer...) en de paprika erin opwarmen
Zie voor alles het erg aardige boek "Georgisch tafelen" van Uitgeverij Pereboom, distributie Dordts Museum
Cassave, gekookt gefrituurd
Met Surinaams ei en paprika
En dat was dus niet de dag na het vorige gerecht
Eieren hard koken en pellen
Tamarindewater maken, asemwater
Pindaolie, rode paprika, uit de pan
Pindaolie, ui, knof, lombok...
Asem en palmsuiker...
Cassave schillen en schijven koken
(Vies!)
Die schijven frituren
(Lekker!)
De eieren bakken
De paprika bij de saus opwarmen
Lekker stokbrood
Met eieren, pancetta, lente-ui, truffel
Boter en olijfolie...
Ui, knof, grove zwarte peper...
Lente-ui...
Witte wijn...
Wat Oxo en inkoken
Boter, schijven truffel bakken...
Pancetta erin bakken...
Eieren erin bakken...
Bakbanaan
Met gerookte tofu en broccoli
Pindaolie, ui, knof, gemberwortel, laos...
Petjel erin smelten (en dan bedoel ik dus niet dat Surinaamse gerecht maar Midden-Javaanse pindapasta met keloewek en lombok)...
Kippenbouillon...
Blokjes gerookte tofu erin warmen...
Proef
Bakbanaan in schijven bakken of frituren
Broccoliroosjes bij de tofu garen
Naan
Met kippenrookworst (van De Worstmakers!), puntpaprika en paprikasaus
Niet denken dat ik elke dag paprika eet...
Olijfolie, paprika bakken, uit de pan
Olijfolie, ui, knof (ja! dagelijks! heerlijk!)...
Pikante paprika-pasta (Turk)...
Rode wijn, Khmeli suneli (zie hier; alle links hier in een nieuw venster)...
Wat Oxo of zo...
Warm er schijfjes rookworst in...
Naan in de oven...
Warm de paprika in de saus...
O ja, zwarte olijven door de saus, droge soort...
Even laten trekken, proeven en dan pas de Oxo
Fuck man!
Die Retteketet is gekapitteld door de VPRO, dat ze nooit meer van die nep mag uitzenden als van "hoe hard die kroketten zijn"! Hahahahahahaha!
Zal ze het nou over hoe hard Oof is moeten hebben, woehahahahahahaha!
Woehahahihihihihahahoehoehoehoe!
Oof: "Ze weet dus dat er camera op haar gericht is, maar ze gaat niet poseren. Het moet echt ongedwongen."
Godsammekrabbe!
God Kristus!
"Ze gaat niet poseren"...
Dat is Godverdomme het enige wat die culinaire doos kan!
Poseren als een aansteller!! (O nee, wacht, dat is die Vreugdeloos...)