dinsdag 6 december 2016
Inkopen
in het Vaderland
Flinke taxirit € 7,85, goh...
Prima hotel, mooie kamer in centrum van centrum Groningen, in de Kromme Elleboog, University Hotel, € 70,-, kijk...
Op weg naar een grote Lidl, hamburger in een door een Chinees gedreven lunchroom, prima, zeer voedzaam, met thee € 5,-, zo een van dat je bij elke hap je mond grondig moest afvegen
Lidl adverteerde met, maar had niet
* Wildsalami
* Barbari eend (een hele)
* Verse ganzenborst (wilde er twee, een om te roken)(en dan eten met maisgnocchi)
* Château des Moulins
* Château Bellerive
* Château Teysson
Kocht er wel
* Bresaola della Valtellina
* Pata negra ham (duur...)
* Château d'Arsac (ik woonde ernaast; 30 jaar geleden van Haut Médoc Margaux geworden op zeer dubieuze gronden, maar Haut Médoc is Haut Médoc)
* Château Monteil d'Arsac (tweede wijn van hierboven)
* Château Mancèdre (Pessac Léognan)
Grote Chinese toko
* Verse babymais (heerlijk in stukjes met spekjes en ui knof lombok opgebakken)
* Gerookte tofu (gewoon puur; in de gezonde winkel moet je daar met een vergrootglas naar zoeken)
* Dried tofu (dat is geen Koya dofu, Japanse gevriesdroogde, maar gemarineerd gedroogde, zie hier; alle links openen hier in een nieuw venster)
* Chu hou (zie hier; "gember" is gelul)
* Banana candy (met Chinese rietsuiker, sesam, pinda en tapioca)
* Indonesische gedroogde bananen (zwart als de nacht)
* Fried fish maw (zwemblazen)
Drie soorten thee alles bij mekaar gevonden, mij niet bekende soorten
* Niet al te sterke maar ook weer niet zachte Lapsang souchong (sterke en ook zachte vond ik wel eerder natuurlijk)
* Oolong met rozenblad
* Pu-erh (zie hier)
Ja!
Weer zo'n klassiek Chin. Ind. Rest. gevonden!
Lee Garden
Prima kroepoek
Specialiteit van het huis: Nasi djawa, Javaanse nasi
Nasi goreng, pikant, met tauge erdoor, erg lekker
Mooie sateh erbij
De ketjap op tafel was Ketjap medja, zo hoort het
Biercafé naast het hotel, de Pintelier
Dronk er een Rodenbach grand cru uit het vat
Lekker!
Kaashandel Van der Ley
Altijd perfect
* Kocht er Saveurs du maquis, een wat zachtere variant van Fleur du maquis, en er zaten dan ook geen rode pepertjes op
* En AH had geen geraspte Gruyère meer waarvan ik altijd voor nood een zakje heb liggen, en niet alleen dat, het spul bederft ook snel
In ene had ik een idee: een mooi stuk niet te jonge maar ook niet te oude Gruyère, heel, gevacumeerd! Blijft wel een maand of twee goed lijkt me
(AH verkoopt nu "Franse Gruyère", inkoop goedkoper dus, minder spul, en dat domme volk maar denken "Goh, Franse Gruyère, dat moet wel goed zijn...")
* Double Devon cream (binnenkort een etentje met een nagerecht met dat en Crème de Cassis als nagerecht...)
Russische winkel
* Adzhika, daar hadden ze tig soorten van
Kocht de Kaukasische soort, de scherpste
* Gedroogd rundvlees
Georgië
* Kaviaar!
Om te eten op blinis met
* Smetana!
* Moldavische gedroogde meidoorn
* Moldavische gedroogde zoete kersen
Ach ach ach ach wat wordt dat weer smullen...
En die Volkskranters en die NRCers lekker aan de pastinaak van Janneke Indezeik en aan de "ovenschotels" van Retteketet...
(Van die ovenschotels is een boek verschenen; ondertitel "Gegarandeerd 100% van internet gejat!")