donderdag 8 december 2016

Etentje




Blini, Smetana, Ikri


Ja, wij zeggen niet blinis natuurlijk, wij zijn niet van de straat

En wij eten ze natuurlijk niet à la Albert Heijn met 50/50 boekweit en tarwe, maar met 100% boekweit, en redelijk wat suiker, ei, boter en melk door het deeg

En, o ja, wij zijn dus niet van de straat, dus niet zo van je Broekbaard of Retteketet of Jonas Fluit of Mossel, zo van met zure room eten, die kaviaar met blini, nee nee, Smetana, ja!

Het idee...
Kan het ordinairder...
Zure room...

Jezus wat was het lekker...

(Manneke, zes jaar, Ik hou niet van kafiar, dat proefde ie apart, ik zeg Alles samen eten, dat deed ie en toen vond hij het lekker)

("Truffel en foie gras vind je ook lekker!")




Charcuterie


Ik bakte Russisch brood met aardappel en rijstebloem, recept komt nog wel eens

Erg lekker
Enorm harde korst (dus lang bewaarbaar, en tandlozen dompelen het in de thee of soep of zo)




Eerst met Bresaola




 Daarna met Pata negra ham




En met Moldavisch knof-geïmpregneerd gedroogd rundvlees




Wow, God God God wat was het allemaal lekker

En je slaapt ook enorm lekker daarna, denkend dat die Huichels en die Kleynst en zo, of Toscaanse Bouchje, dat die dat allemaal nooit zullen proeven...
Smak, Hoepel, Hamersmaak, Kleuter Woutwijk...
Ach ach ach ach ach...
Wat is het leven toch goed als je aan de juiste kant staat!




Desert!


Blini, Double Devon cream, blauwe bessen...

Ach ach ach ach ach...

Dat die Hahabets, die Watkletstons en die Vanurmen dat nooit zelfs maar zullen kunnen ruiken...

God wat zal ik lekker slapen!!



We hadden het er nog over of две водки nou Genitivus subiectivus of Genitivus obiectivus is, maar goed



Had een record
De afgelopen week kwam 93% van de eerste bezoekers hier via Google binnen...




Binnenkort breng ik een wijngids uit trouwens

"Ga Godverdomme zelf omfietsen!"