Hachis Parmentier au Riesling
De puree moet nog uitgesmeerd worden...
Veel puree vandaag...
Hachis Parmentier au Riesling
Een Frans comfort food recept
Nogmaals, ik had het er laatst al over: comfort food geeft geen comfort als je het nodig hebt, dat hebben al die Vreugdelozen altijd verkeerd begrepen, het is comfort. An sich.
Maak mooie aardappelpuree van (iets) vastkokende aardappelen, melk, boter, zout, witte peper, nootmuskaat
Stamp het niet tot pap
Bak gehakt kort met knof (geprakt gehakt)
Stoof sjalot in Riesling en laat zowat droogkoken
Kervel en peterselie door het gehakt, p/z, gemberpoeder (Quatre epices moet je gebruiken, maar dat gebruikten we al allemaal, de ingrediënten daarvan, en de kruidnagel liet ik weg)
Vette ovenschotel, gehakt, puree, gesmolten boter, paneermeel, oven
(Als je de oven even opendoet dan ruik je de kervel!)
(Er zit een rare paarse zweem in, maar zo is de kleur van de Hachis precies goed...)
Filosoof
Dat is dus net zoiets, ook Comfort food, en dus ging ik experimenteren met Filosoof met Riesling...
Ach ach ach ach...
Sukadelappen, blokjes, hete boter, schroeien, uit de pan
Spekjes...
Zeer fors niet te fijn gesneden zoete ui en laat die op laag vuur, regelmatig omroerend, lekker een half uurtje stoven
Knof, soepgroenten, kervel, peterselie...
Vlees erbij, Riesling, laurier, tijm, zwarte peperbolletjes...
Ik proefde, ik moest ook wijn bijgieten, pakte witte Côtes du Rhône en dat was een gouden greep, verdomd
Puree als boven
Vlees etc uit de pan, vocht binden met geraspte aardappel...
Vlees etc erdoor
Vette ovenschotel, puree, vlees (uit de pan geschept zodat er wat vocht achterblijft), puree, dat vocht, alu folie, oven, en na een tijdje even die folie eraf
Alle ingrediënten ex wijn
Rumbledethumps
Schotland
Nog een keer puree
Puree als boven
Boter, ui [en knof!]...
Witte kool [en komijn!]...
Witte wijn en bouillon...
Z/p...
Met geraspte Cheddar door de aardappelen
Vette ovenschotel, spul, geraspte Cheddar...
Ik weet niet waarmee die schotten het eten maar ik maakte er Chinees roerei bij
Roereimengsel maar geen melk maar wat olie
Roerei in de wok maken
(Heerlijk!)
Kip met friet en appelmoes is ook Comfort, maar zeker ook, voor mij nog meer:
Kip, rabarbercompôte en gefrituurde aardappelschijfjes
En met Sauce tartare!
Die had ik nog van de Belgische winkel
Kippendijtjes bruinen in boter
Kort gekookte aardappelschijven frituren
Rabarbercompôte uit potje goed koud erbij, en die Sauce tartare...
Ik kon er weer tegen!
Heb 16 stukjes Retteketet en Broekbaard en Huivers gelezen zonder diarree te krijgen!
Lamsnier met kriel en stoofpeer
God God wat kan ik toch geil smerig lekker vreten maken...
Rode wijn, half kaneelstokje (kaneel ja, geen cassia van de supermarkt), rietsuiker...
Peertjes geschild -steeltje eraan laten, kontje eraf- erin...
Kriel heel ietsje koken, afgieten, koudspoelen
Flink boter, laag vuur, heel lang en langzaam...
De schone halve nieren in flink boter sauteren
Uit de pan, goed snel koelen
Sjalot, knof...
P/z, bloem...
Runderbouillon en droge Amontillado en wat Dijon mosterd...
Stukjes nier erin warmen
Dio cane puttana madonna porca miseria wat vreet ik altijd ongelofelijk enorm vies lekker...
Daar kunnen die Watkletstons hertenpotenkauwers een punt aan zuigen...