Al die nieuwe stations die ik zag, daar kom ik nog op terug
Vandaag vast wat foto's
De recepten
Ik was weer op reis en kocht alle kranten en scheurde er alle recepten uit
NRC / NRC Next
Geroosterde broccoli
Sam de Voogd
"ik vind het vrij veel moeite kosten voordat tofu echt lekker smaakt"
Ja Jezus, als je niet kan koken...
"Voeg azijn, stroop, peper en zout toe"
Nergens in de ingrediëntenlijst stroop te bekennen
Prei karameliseren, broccoli koken, inkepingen in de stronkjes, die vullen met prei, halloumi en salie
En dat moeten we geloven, lazer op!
Olie en p/z erover, oven
Janneke Vreugdeloos zou er ook nog pijnboompitjes over strooien, en wat die vuile kop van die Broekbaard ermee zou doen, dat zal ik u besparen
Metro
Vegetarische lasagne
Fajah Lourens
Faja Lobbi...
Een recept van die suffe truus van dat suffe Killerbody boek
Ik maakte vroeger wel vegetarische lasagne, en dan was een heel belangrijk ingrediënt stukjes broccoli-stronk, dat was essentieel, dan aten niet vego's het ook met plezier
Courget, paprika en ui blakeren
En dan wel pellen zou ik eraan toevoegen
Ovenschaal, lagen van die groenten met olijfolie, tomaat, Mozzarella, "Italiaanse kruiden", "een heel klein beetje tomatensaus", Mozzarella, oven
Wat heeft dat met lasagne te maken?
Trouw
Paprikasoep
Sonja van de Rhoer
Heb ik vroeger ook veel gemaakt
Altijd met "drie paprika's": paprika, paprikapoeder en Turkse paprikapuree, dat laatste als allerbelangrijkste ingrediënt
Het recept hier is geen paprikasoep, dat is soep met paprika
"om je huid langer jong te houden", Gristus
Gele paprika's, ui, knof in grove stukken
Opbakken met olijfolie...
Bouillon, p/z, 20 minuten
Pureren
(Ik bracht er dus de paprikasmak in met die puree, en daar dan stukjes paprika bij, veel mooier en minstens zo goed voor je huid!)
Witte port (gebruik ik altijd in meloensoep), peper, honing(??)
Serveer met geitenkaas (Jezus, vandaar die honing) (nou ja, "vandaar"...)
AD
Bietenwraps
Jannie van der Heijden
"Wortel en bietenwraps die voor 45% uit groenten bestaan nu in het versvak van de grotere supermarkten"
Ik ben op weg!
(Uhh, hoezo, "vers"?)
Geitenkaas brokkelen over de wraps
Stukjes walnoot, honing, chilipeper (wat zijn het toch allemaal culinaire krukken...)
Icebergsla, oprollen
Wat heeft dat met bieten te maken??
(Ook geen bieten in de ingrediëntenlijst)
"Ook lekker met gebakken ei, spek en rucola, of met een haring en bieslook erop"
Bietenwraps...
Dagblad van het Noorden
Geroosterde worteltjes
Klaas Kasma
Dat "oranje wortels werden ontwikkeld als eerbetoon aan het koningshuis"
Dat komt ervan als je in het noorden woont, dan krijg je dat soort waanideeën met dat vuile weer
Niet te grote wortels (ontbreken in de ingrediëntenlijst) kort koken
Koudspoelen
Olijfolie mengen met honing (daar heb je hem weer) en sesamzaad
Wortels erdoor
Ingevette bakplaat
Oven
15 minuten
Serveer met yoghurt met munt
Laat maar
Volkskrant
Kip uit de oven
Ja, het heet anders, maar wat moet je met een titel als "Voor diverse pluimage" nadat je het recept gelezen hebt?
Marcus Snuivers
Nadat ie die BBQ, die zo groot was dat die met een hoogwerker op zijn dakterras gezet moest worden, afgewerkt had zit ie nu in de "oversekste hitte van de mediterrane zomer" met zijn jaarclub in de Luberon "in een voormalig klooster"
Hoor mij eens!
"een melancholiek oktoberzonnetje"
Kwaak!
"terwijl zachte wind door cipressen op ons erf waait"
Kwaak!
Braadslee, olijfolie, ongepelde knof en tijm
Kipstukken olijfolie en p/z
In de braadslee, oven
"collega Kleyn schrijft een kortere braadtijd voor"
Ja Jezus, die kan ook niet koken...
Bedruip af en toe
"Rangschik alles op een serveerschaal"
Wat is dit voor stiekeme nichtenpraat voor een corpsbal, ja??
Aanbaksels met witte wijn losroeren
Rode wijn natuurlijk!
"Lekker met rustiek brood", de zak
Telegraaf
Appeltrut
Felix natuurlijk
Altijd de beste, ook nu weer
Ja, vergelijk dit recept nou eens met al dat gewauwel over geitenkaas, broccoli en honing hierboven...
En dat gerecht uit Zeeuws-Vlaanderen (waar de reserve Belgen wonen) dat heet echt zo
Ovenschaal, boter, iets met water bedruppelen
Goudrenetten schillen, klokhuis boren, halveren
Vette ovenschaal, appels met het snijvlak naar boven
Boorholtes vullen met mengsel van suiker, kaneel, custard
Dun soezenbeslag erover (goh! bij Felix wel iets interessants!), oven
Warm of koud eten
Schitterend, dat videoproject op het station van Zwolle
Zie hier (alle links openen hier in een nieuw venster)