woensdag 26 oktober 2016

Combi's




Waanzinnig mooie combi's...


Ik kwam er op omdat ik gisteren Szechuan fried rice maakte, Nasi goreng à la Szechuan zeg maar

Daar zat een combi in, Godgodgod wat was dat ongelofelijk lekker...

Een ding: je moet wel precies Doubanjiang hebben (zie hier; alle links openen hier in een nieuw venster) en ook nog Rode rijstazijn (zie hier)
Beide bij elke betere toko

Die combi is weergaloos...

Er stond in het recept "Rijstazijn", ik dacht al aan (zachte) rode, maar testte het toch, en ja, rode
Geen zwarte of witte dus

Ui knof gember groenten wokken
Doubanjiang...
Scheut van die azijn...

Uhh, net zomin als Nasi goreng wordt dit spul echt "gebakken"




Ik denk dat al die klassieke combi's automatisch Comfort food zijn

Niet op de manier van Janneke Vreugdeloos of Jamie Proletenkop, maar zoals het wel klopt: Comfort food geeft geen comfort (lazer op met je kippensoep als je een griepje hebt), het is comfort
(Uhh, ik begrijp ogenblikkelijk dat de helft van het publiek hier dit niet snapt; opflikkeren dan dus)

Dit is een klassieke combi die gegarandeerd Comfort food is


Gebaden lamsvlees, flageolets, lamsjus...

Tsja, wat moet ik daarover vertellen...

Flageolets weken / koken
Of uit blik; "Groene kidneybonen")

Lamsvlees braden (never ever in een anti aanbakpan want dan kan je geen jus maken want dat maak je van aanbaksels...)

Jus maken

Bij die flageolets serveren

Uitproberen; dan begrijp je het




Sambal met ketjap


Je eet een loempia, je mixt Sambal oelek met Ketjap manis en iets asin, je snijdt die loempia in de lengte open en je smeert dat spul erin

Dit is geen klassieke combi, dit is een van mijn combi's

Ik kom binnenkort nog eens terug op die combi's
Binnenkort zit ik een tijdje in Straatsburg en in de trein heen en terug (via Karlsruhe en de Rijn!) zal ik erover nadenken

Niet kool + komijn, maar echt condiment + condiment...




Ik ging naar de Italiaanse wijk en kocht er waanzinnig lekkere kazen

Extra oude Taleggio (zie foto onder; die smaakt een beetje als:)
Artavaggio
Pecorino sardo (voor Paste friuta)

En ja! Hij is er weer!
De Rolls Royce onder de Gruyères:
l'Etivaz

Ach ach ach ach ach...
Wat moeten die niksweters van de Volkskrant en NRC toch allemaal missen...

Toch dikke boeken schrijven zegt u?
Nou, dat kan elke wauwelaar
En als het over culi gaat krijg je in Nederland elke drol gepubliceerd...




Hahahahaha!

Dank Peter!

De gebakken lucht Johannes van Damp Rijs!

Zie hier

Hahahahahahaha!!!

(Het schijnt dat je bij Café De Zwart nog steeds kunt ruiken dat ie er kwam...)



Ennuh, o ja!

Die gemankeerde eikel van De Kleyne Groot, die is nog steeds bezig dit blog met spookbezoeken te bestoken

Ik zal hem eens gaan opzoeken in de Chablis, om hem een forse fles graanjenever in zijn bejaarde droge reet te steken
(Een lege fles, ja)