zondag 25 september 2016

Gekookt




Gefrituurde Mars


Ik nam voor het experiment mini-marsjes

Zoek je op internet dan moet de mars bevroren zijn, koel zijn of op kamertemperatuur
Het beslag moet goed gekoeld zijn of op kamertemperatuur
Dat schiet niet op

Vrij dik beslag, ei, bloem, water, zout
(Er wordt ook dikwijls maizena gebruikt)

Ik heb van alles uitgeprobeerd maar veruit het mooiste was de mars op kamertemperatuur en het beslag gekoeld

Heel mooi krokant deeg gaf dat

Om iets wat je niet teveel moet eten, wow...
Wel vies lekker hoor!




Honingnoten


Drie jaar geleden heel verse walnoten op dunne honing gezet

Elk half jaar in heet water de honing laten dunnen, ietsje omroeren het bovenste deel, en honing aanvullen

Uiteindelijk heb je, ja, hoe zal ik het zeggen, honingversuikerde noten
(Notenbrokjes, want heel krijg je ze niet uit de pot)

Heerlijk bij stevig smakende kaas
We aten het met Vacherin fribourgois

Bij geitenkaas ook prima!




Cañihua


Het leek me meteen al iets waar die Rens Kroes klaar van komt (financieel dan)(ze moet trouwens eens iets aan die apenwenkbrauwen laten doen) en ja, dat was het

Als je op internet toepassingen, recepten zoekt, dan is het het gebruikelijke Chicks love food gekut van ontbijtmangosalades en smoothy to go, maar als je wel kan koken dan kan je er best wat moois mee doen

En ja hoor, op internet weer dat Janneke Vreugdeloos en dat Aai Pong Poeng of hoe heet die van de Volkskrant verhaal: "Het is geen graan en je spreekt het uit als kaniwa" (wat gelul is trouwens)
Elle Eten: "Canihua, spreek uit als kaniwa (en verwar niet met kienwah)", God God wat een culinaire zakkewassers allemaal bij mekaar...
"Kaniwa is een oude graan die groeit in Peru", dat soort mongolen

1 deel op 2 delen water en wat zout
Zachtjes bijna droog laten koken

Serveer het eens naast gewoon niks meer dan sperziebonen




Dragonmosterd speciale

Ik had dragonmosterd nodig, nergens te vinden

Zelf maken, nadenken, fantastisch resultaat

Dijonnaise mengen met scherpe Dijon mosterd, wat grove mosterd, wat dragonazijn en redelijk wat vers gehakte dragon.

Twee dagen op een koele plek en regelmatig omroeren

Vies lekker!




Echte tosti Weemoed


Tosti Weemoed
Uitgevonden voor Han van Café Weemoed
Dubbel kaas, mosterd (moet pikant zijn want door de warmte gaat het pikante eraf), verkruimelde gedroogde dragon

Maar nu maakte ik het met die zelfgemaakte dragonmosterd...
Ach ach ach ach ach...

Uhh wel echt goede tosti bakken!
Boter aan de buitenkant!

Ik ga het overigens wel, daar ben ik eerlijk in, ter vergelijking ook proberen met die groene mosterd




Geitenboter


Hebben ze bij AH

Niet te vreten

Maar bak er een goed ei in, Jezus wat lekker wordt dat, ondanks (of dankzij?) niks geitensmaak
Je proeft alsmaar niet wát het dan is wat het zo lekker maakt
Een soort sjieke smaak...

Met ook tomaat in die boter gebakken en met zuurdesem rogge-tarwebrood, vies lekker...

Later voor een gast een omelet champignons idem
Weer overheerlijk

Geen foto want dan zie je die geitenboter toch niet...



Kazen met notenhoning en vijgenbrood