zondag 17 april 2016
Rundvlees (2)
Video's
De eerste aflevering zie gisteren, hieronder dus, of klik onderaan op "Ouder bericht"
Wagyu
Zie hier (alle links hier in een nieuw venster)
Mooi
100% Wagyu klopt natuurlijk niet als je begint met Wagyu sperma in Nederlandse koeien
(Die oormerken... Die moesten ze Rutte en die kale, hoe heet die ook weer, ook in hun kop slaan...)
"niet gevoed met bier in Japan": nee, maar de laatste week voor de slacht krijgen ze wel (o.a.) bier
En het is geen cacao maar gemalen cacao doppen wat in dat voer zit
Hij zegt dat je van sucade geen bief kan bakken, maar zie de volgende video
Hij bakt entrecôte ook bevroren
Zie gisteren!
(Aldi: Wagyu burgers; prima spul)
(Liggen naast de lamsburgers, die ik nog moet proeven)
Runderschouder uitbenen
Zie hier
Die goeie vent weer
Over die onderpoot: hij bedoelt dat wat de onderpoot lijkt, in feite hetzelfde is als bij ons de hand
Zie bij het paard (net als het rund) het blauwe deel hier
Bloemstuk is dus een onderdeel van de schouder
Hoeben: "Bloemstuk zit niet ver van het staartstuk af"
Ja, als je bijziend bent...
In de war met koetsierstuk natuurlijk...
De klok en de klepel...
Entrecôte
We gaan door met Gertjan
Zie hier
Weinig commentaar, uhh, géén commentaar, ja!
Hop, zijn volgende prachtige college
Biefstuk ontdooien
Zie hier
Een man van mijn hart
Testen, zelf testen
Niks andere kwakers nalullen...
Dat "veel olie" verhaal klopt niet, dat is niet relatief, maar als je goed naar de kerntemperatuur kijkt, en je verlengt de tijd in de oven, dan corrigeer je dat prima natuurlijk
Snel ontdooide natuurlijk droger
Bevroren: prima natuurlijk, want in feite méér dichtgeschroeid, hardere klap op de buitenkant want groter temperatuurverschil
Rundvlees uit Zuid-Amerika
Gepresenteerd door de CO2 neutrale lokaal geproduceerde neuzelaar...
Maar goed, laat die man in Uruguay praten en oordeel zelf