dinsdag 29 december 2015
Restaurants,
want ik had nog wat knipsels liggen
Ook een knipsel over die AH actie, van 2e driegangenmenu gratis bij 10 AH restaurantzegels
Deden ze samen met Iens, nou, dan weet je het wel
Op het web kon je zien welke restaurants meededen
In Groningen heel wat, en zeggen en schrijven twee kende ik er van naam
Een is een shittent en twee zou ik geen "restaurant" durven noemen
Nounou...
Met Ilja Gort naar Landgoed De Roode Koper
Volkskrant (zoals alles vandaag)
"op brood gebakken tonijn met crème van cashewnoot en zoetzure radijssoorten"
Hatsjekedee!
"een dessert van basilicumijs, anijskruid, bramen en pithaya"
Pithaya is die naar vaatdoek smakende vrucht
Gasterij De Gulle Waard
(Alleen de naam al...)
"Gans is niet courant en de maag al helemaal niet"
Ja, als je een culinaire nul bent wel ja
"Marcus Polman, culinair journalist (o.a. handboek voor de perfecte steak) en Jurylid Masterchef", goh!
"Een salade met floxen, margrieten, biet en bes"
Wow!
Die Polman vertelt wat ie in België eet:
"Vlees van dikbillen op houtskool gegrild en geserveerd met tafelzuur, huisgemaakte piccalilly en krokante frieten"
Kijk. Dat bedoel ik.
En flikker op met je sla van floxen...
En dan heb ik nog een partij
restaurant-recensies van Smac van Dinter
Dat is die tiepo die zich naar Peru laat vliegen om daar klei te gaan eten, en dan met een uitgestreken refo-smoelwerk vier dagen later in de krant drie pagina's vol lult over dat je locaal en duurzaam moet eten
Zie hier (alle links hier in een nieuw venster)
Daarna moest je tien weken lang afval gaan eten van die Smac, en dan wordt die rare gek kwaad als anderen daar hun mening over geven
Sylvia Witteman: "maar wat vind je van die serie, 'koken met afval'? ik vind het geperverteerde nep-duurzaamheid."
Smac: "Sylvia, dat mag je de volgende keer ook gewoon tegen mij zeggen."
(Smac is op zijn teentjes getrapt...)
SW: "het gaat niet om jou, Mac. Het gaat om die recepten. Smaken verschillen. Ik vind het onzin"
SvD: "Je moest eens weten wat ik allemaal onzin vind."
SW: "nou, vertel op! Dat willen mensen toch graag weten?"
Geen antwoord... Smac zat zeker net afval met klei te eten...
De kerk van Sergio
"zee-venkel, tagliatelle van sepia, bereidingen van rabarber"
Eten 8+
"de dorade had iets korter op het vuur gemogen"
"helaas tot pap gekookt"
Entourage 9
"bonkende lounge muziek die op de zenuwen gaat werken"
Teveel klei gegeten?
Yama
"bereidingen van asperge"
De chef die zegt dat zeeduivel-lever "zo lekker kan zijn en niemand in Nederland die dat weet" is daarom een "Leuke gozer"
Elevé
"bereidingen van rabarber"
Shit man!
"risotto van koolrabi, kwarteleitjes met brandnetel, poederijs van roomkaas"
De Vergulden Eenhoorn
"mooie meisjes klappen hun MacBooks open op ruwe houten tafels, knappe mannen houden een iPhone aan hun oor"
In een restaurant...
Zwaar klootjesvolk dus
Wegwezen!
Inter Scaldes
"In de amuse van tomatengelei met spikkels mozzarella en basilicum herkent hij het pointilisme van Georges Seurat"
Ben ik ff blij dat ik bretels heb...
"geplette langoustine met blaadjes gedroogde yoghurt, borsjt [borsjtj ja] van rozenthee en truffel, kerrie-champagne ijs"
Ober, hep u geen bereidingen van rabarber??
Wynwood
"nogal vlak van smaak"
"vooral erg zout"
"weer erg zout"
"eendimensionaal zoet"
"Eten: 8"
Waves
Bavette
Wát voor bavette? Weet natuurlijk van niks van het verschil tussen bavete d'aloyau en bavette flanchet, maar wel luidkeels in de krant kakelen
"zuiver en vers"
"puike smaakmakers"
"smaaktechnisch een inkoppertje"
"uitstekende bavette"
"heerlijk"
"Eten: 7+"
Juliana
Bij de vorige was er een enkel negatief puntje, "op het randje van droog"
Hier niets, totaal níets negatiefs.
"Eten: 7"
Is die man niet helemaal 100% of zo??
Nou nee, die jureert gewoon naar wat ie vangt...
Moulin Bistronomie
(Met zo'n naam, daar ga je als normaal mens toch niet eten?)
"Oestertje met aardappelschuim en zoute zwarte bonen, carpaccio met luchtig parmezaanschuim, sushi met gelakte paling"
De kok: "stoppelbaard, hippe koksbuis, gescheurde jeans"
Brandweerkantine
Alles ziet er lekker uit, verse spullen, mooi gepresenteerd
"Goed gelukt"
"fijn"
"een drie duimen dikke bavette"
"Goede vlaai, smeuïg en vers"
"Eten: 7"
Toegift
Nog een erg leuke tweet van Sylvia Witteman
Zeg lui,@yvettevanboven @onnokleyn aardappel-knolselderijpuree tevoren maken en later opwarmen in de oven, wordt ie daar veel slechter van?
Hahahahahahahahahahaha!!!!!!!