Clafoutis bosbessen in wording
De Nederlandse culinaire pers, oftewel
Blabla!
Ik kreeg een verkeerde krant, de Volkskrant nota bene, 6 november
Ik lees die, je moet toch wat in bed 's morgens, het begint al met Peter Giesen die het over het Franse voetbal-elftal heeft.
Les Blues, Godgod wat een mislukte minkukel...
Die koopt Bleuband, verdomd!
Maar goed,
De Volkskeuken
Loethe Olthuis
Hou je vast
"al dat vlees is niet bevorderlijk voor het welzijn van landbouwdieren"
"te veel kaas is niet goed voor het milieu"
"Af en toe vis uit verantwoorde blikjes"
(Zie je dat mens voor je? Zie je die kleren voor je? Kan je je dat verantwoorde Terlenka ondergoed voorstellen?!)
"kant-en-klare salades en groentespreads" die zijn wél goed! Godsammekrake...
Dat tofu een stopverfsmaak heeft
Ja, als je niet ken koken...
"Pureer gerookte tofu met water"
Gadverdamme!
Leverpastei maken
"Hij opent het ene na het andere 'kosmopolitische restaurant' in Amsterdam"
Yossi Eliyahoo
NRC 15/8
"Hij bestelt toro tartare with wasabi soy and Oscietra caviar, shrimp and sweet potato tempura, en thin slices of yellow tail with coriander chili and yuzu soy"
Kristus wat moet dat een shittent zijn; kan je je het volk voorstellen wat daar komt? Ketsers met zonnebrillen, een new look mongolenkapsel en een IQ van 68...
"Waar gasten lekker dressed up naar toe kunnen"
Godsammekrake...
"Ik wil dat mijn zaken sexy en elegant zijn"
Over dat het eten lekker moet zijn geen woord, nee, het zou eens lekker moeten smaken in Nederland...
"Een hooggelakte elegant geklede serveerster gaat u voor naar uw tafel. Onder een hoge glazen koepel zijn de tafeltjes van groen marmer, er staan zwaar verzilverde peper- en zoutmolens op. Druk geroezemoes."
Alle omhoog gevallen pooiers van Amsterdam zijn al op weg!
"Het is een plek waar een high-end crowd, leden van koninklijke families en internationale artiesten, zich met elkaar vermaakt"
Hoeveel poen heeft NRC hiervoor gebeurd?
De rekening
1 large spark 6,90
1 Chaudfontaine rood 3,-
1 Thin yellow tail 23,-
1 Toro Tartare 23,-
1 Salmon tataki 22,50
1 Shrimp and Pot Tem 13,90
1 Soya Shrimp roll 17,50
1 Chaudfontaine blauw 3,-
1 K. B. Chardonnay 49,-
1 Manjari Choc pot 13,50
1 espresso 3,-
178,30 Euro
Ken u ff uw broek laten zakken en voorover gaan staan?
Meringue, ongebakken
Het blog next door
NRC 5/9
Tsjongejonge wat een popi shit
Pas op, de ene na de andere ontzagwekkende doos, u bent gewaarschuwd
Paulines keuken zie hier (alle links hier in een nieuw venster)
Dat is toch allemaal van de grootst mogelijke shit? Gesteld dat je iets van echt koken weet?
En dan die kop van haar steeds... Het lijkt wel een kookboek van Janneke Vreugdeloos of Yvette Retteketet...
"Ik kook nooit uit pakjes en zakjes"
"Op haar blog staat een recensie van de wok paste van Conimex"
Ken u ff voorover gaan staan dat ik u ff naai?
"Maar ik zal nooit zeggen 'Bak deze cake met Dr. Oetker' want dat gebruik ik niet"
Lees: Conimex betaalt beter dan Oetker...
"Pauline werkt met Adfactor", zie hier, "die foodbloggers en adverteerders bij elkaar brengt"
"Verantwoord bezig zijn met voedsel", laat me niet lachen
Mihoen van rode rijst
Gewoon wat een studentje 's avonds eet
Zie hier
"Vegetarische wraps met aubergine, vijgen, champignons, geitenkaas, tomaat, sla, hazelnoten, peterselie en honing"
Wat een gekut...
"Oh my god, een hele chille exposure"
"Oh my god, dat is zó leuk"
"Even leek het succes haar naar het hoofd te stijgen; die zaterdag maakte ze iets duurs met garnalen, paprika, crème fraiche, avocado, maar ze had zichzelf snel weer in de hand"
Over culinaire dozen gesproken...
Rens Kroes
"Powerfood", dan weet u het al; lectuur voor de onnozelen...
"Foto's van haarzelf in korte rokjes en strakke topjes of in een tuinbroek bij de groenteboer"
Kunt u 'm nog omhoog krijgen?
"We ontbijten bij Berry waar alles biologisch is en waar je sojamelk in je koffie kan krijgen. Rens bestelt thee met bananenbrood."
Nou, ik krijg 'm voorlopig niet meer omhoog hoor...
Weer zo'n kop, zie hier...
Die Russische Küche
Letters van banket
VK 28/10
Pay-Uun Hiu, de vego kwaak van de Volkskeuken
Over die twee verschillende kookboek van het jaar verkiezingen die je momenteel hebt.
De tweede, de nieuwe, dat vertelde ik al, dat is van die Jonas Fluit (van Jonas en de Walvis; Mangiare!), en van ene Schlikker, nomen est omen.
Dat is nou typisch die Jonas
Overal de voet tussen wrikken, zo nodig kroketten moeten maken die publiekelijk mislukken, zo nodig erwtensoep moeten maken, weer vanaf het podium en weer niet te vreten, en Godverdomme zelfs griesmeelpudding laten mislukken...
En die heeft een kookboekenwinkel, woehahahahahahahahaha!
(Vandaag las ik in De Kleine Banketbakker, van Holtkamp en Jonas Fluit "Cees Holtkamp leverde de meeste receptuur voor dit boek". Heel verstandig lijkt me.)
Al die lui die mekaar constant in hun vette reet staan te blazen komen aan bod natuurlijk. Hermus, Karpathenkoppios, Kroes (jawel!), Heel Holland Bakt, Otto Granaatappelpitje...
"Met een keuze uit 9.000 [kook]boeken is het onvermijdelijk dat er boeken niet op de lijst staan"
Je moet wel echt fors van de pot gerukt zijn Pay-Uun, om te geloven dat er jaarlijks in Nederland 9.000 kookboeken verschijnen...
Ken je nog lullen lul dan mee...
Sambal peteh
Ik heb nog een stuk over Marqt (van Quirijn Bolleharses), en iets over BBQ van ene Stein Callenfels (van wie ik me afvraag of hij Iwan de Verschrikkelijke kent), maar dat heeft geen haast.
En ik heb nog van alles over die mongolen-discussie van de WHO en het Voedingscentrum, over rood en over bewerkt vlees (kan het allemaal dommer en onduidelijker?), maar dat is nog niet klaar.
(Dat soort volk moet waken over onze gezondheid? Volk dat niet eens normaal uit de woorden kan komen?)
En ik heb nog en paar losse briefjes.
24 kitchen
Zie hier
Hoe kan je zoveel laffe shit bij mekaar geschraapt krijgen...
Volkskrant 28/10
"Pemmikan is een soort worst"
Taarten van Abel
Zie hier
Leuk!!!
Maartens Moestuin
Zie hier
De bejaarde fiep...
Academie voor gastronomie
Zie de 50er jaren website hier
Sop lontong
Morgen een etentje hier
Vandaag van alles voorgekookt want morgen eerst met kindertjes boterkoek-variaties maken
Amandelen, koekkruiden, vanillesuiker (echte zelf gemaakte natuurlijk), noem maar op
Pimientos del Piquillo gevuld met bacalao
Galicische kip in cider (met chorizo, bloedworst, gedroogde pruimen)
En daarbij, weer met die kindertjes, Yorkshire pudding
Valençay
Boterkoek-variaties dus