(Wat ik zoal gelezen heb de afgelopen maand)
Captivate: fascinerend...
eLearning, examens, enquêtes...
Interactief op tig manieren...
Tegengekomen recepten
Zie de eerste aflevering van deze serie hier (alle links hier in een nieuw venster)
We behandelden de standaard werken, de algemene kookboeken en toen kwam België aan bod.
Voordat ik doorga met Frankrijk: eerst even wat ik ondertussen in andersoortige kookboeken (Beemster kaas, Amish cooking, soja, Mushroom Feast...) tegenkwam
Had het boek nog niet uit en beschreven of Plop!
Daar was de nieuwe service, Digital Publishing Solution...
Je wordt er gestoord van...
Lekker koken met kaas!
Beemster kaas
(Prima kaas)
"Beemster kroketjes"
Boter... Bloem... Kruidenbouillon...
Geraspte belegen Beemster (van het vuur af) en bieslook...
Koel in een platte bak
Snijd in kroket-volume stukjes en vorm kroketten
Paneer, frituur
Treasured Amish and Mennonite Recipes
"Leftover Turkey or Chicken Croquettes"
Hak het vlees, maar niet al té fijn
Meng twee delen met een deel "Turkey dressing"
Dat komt neer op een wat gemalen versie van een turkey stuffing
Daarvan vind je op het web tienduizend+ recepten
Maak er een kneedbaar geheel van met de gravy van het roosteren van de kip of kalkoen
Vorm en vries
Paneer en frituur
(O, dus dat wordt bevroren gepaneerd... Misschien geen slecht idee...)
The Soybean Cookbook
Daar maken ze Kroketten in de oven
Vreemd allemaal
Breng ui, selderij en tomaat met zout aan de kook
Meng 4 delen meel met 2 delen olie
Schenk het tomatenspul erbij
Roer goed
Laat op het vuur roerend binden
Koelen en sojapulp(??) erdoor
Wat dat is, die pulp, dat wordt niet uitgelegd
Kroketten, paneren en bakken in de oven
Tofu kroketten
Rauw ei, hard gekookt ei, olie, tofu en Marmite prakken
Vorm kroketten (gebruik dus vrij veel gekookt ei)
Door verkruimelde crackers rollen en (weer) bakken in de oven
Nog twee tofu recepten
Tofu, olie, zout, sjalot, gekookte zilvervliesrijst, peterselie, Ve.tsin, salie, graanvlokken als paneer
Serveer met champignonsaus
en
Bloem, olie, (soja)melk, Ve-tsin, paprikapoeder, zout, peterselie, tofu, en volkorenbroodkruimels als paneer.
Alles steeds in de hete oven bakken
(bien étonnées...)
The Mushroom Feast
"Chicken Croquettes with Mushrooms (or Truffle)"
Boter, stukjes gekookte ham...
Bloem...
Kokende melk...
Stukjes kip... Van het vuur
Sauteer paddo's (en/of truffel) in kleine stukjes in boter
Bij de kip
Eigeel, en room...
P/z...
Koelen op een plaat
Kroket-volume snijden etc.
"Mushroom croquettes"
Als boven, maar met paddo's ipv kip
(Maw: méér paddo en geen kip, toch?!)
En knof en citroensap erdoor
(Dat ben ik aan het updaten van SketchUp 2013 naar 2015)
(Moeilijk hoor, voor kinderen schrijven...)
(Gelukkig heb ik een controlerend assistentje!)
Volgende aflevering zie hier.