Vandaag weer foto's van inkopen
Enorm lekkere zeer knoffige Turkse lams-salami
Bij de betere Jumbo
(O ja!)
"Benodigde hoeveelheid ingrediënten per 100 gram: totaal vleesantal 110g, glucose cyrup, zaad van mosterd, uittreksels van specerijen, rijpingscultuur"
"Benodigde hoeveelheid ingrediënten per 100 gram: totaal vleesantal 110g, glucose cyrup, zaad van mosterd, uittreksels van specerijen, rijpingscultuur"
Ingrediënten (2)
want ik kwam gisteren niet meer toe aan een boek formaat telefoonboek van New York,
Starting with Ingredients
Quintessential Recipes for the Way we Really Cook
Folio formaat en ruim 1.000+ pagina's
Almonds, Apples, Apricots, Artichokes, Arugula... Zucchini
Almonds
Storing almonds, Working with almonds
Almond Tarator Dip with Crunchy Pita Chips, Mandelbrot, Almond Macaroon Cake with Pine Nuts, Amaretto Cheescake with Chocolate-Amaretti Crust, Moroccan Gazelle Horns with Orange-almond Filling (Kab el Ghazal)
Also in this chapter: Freezing Biscotti, Orange Blossom Water and Rose Water
Marcona amandelen
Hier (sjieke notenwinkel) hadden ze er nooit van gehoord
Weer een mosterdpotje!
Pools!
Raar
Ik besprak laatst die gevulde kool, zie hier (alle links hier in een nieuw venster)
Nu een joods recept van zo'n kool, zoet-zuur, en gevuld met zuurkool...
Alleen al dat zoet-zuur is raar...
O wacht, de naam slaat nergens op, Sweet and Sour Stuffed Cabbage with Sauerkraut, dat is gewoon die koolbladeren gevuld met gehakt en dat in tomatensaus gestoofd, zie mijn link
Holoptshes, holishkes, geluptze, prakkes...
Leaf celery, cutting celery
Nee, in Frankrijk en Italië heb je dat niet, daar snijden ze dat van de knol, reden ook waarom ze de stengel niet gebruiken
Cicerchie [cicerchia, ja] is geen keker
Andere familie; Lathyrus, reukerwt, Indiase erwt
Cod, Scrod and Baccala
Scrod?
O, dat is jonge kabeljauw
Pikante Turkse paprika-pasta
In kleine porties (plastic zakjes) invriezen
Gebruiken ipv tomatenpuree + lombok
Ze hebben ook zoete; gebruik ik veel, ipv tomatenpuree
Erg lekker
Erg lekker
Cranberry beans?
O, pinto bonen, kievitsbonen
Aleppo pepper?
(Zal even moeilijk aan te komen zijn...)
(Die steken die ISers in hun dorre reet)
O wacht, dat is gewoon chilivlokken
(Dat wrijven ze dus op hun reet)
Enorm verhaal over honing
11 paragrafen
Honey and Jewish Holidays
Zes recepten
Honey-anise Gelato
Green mangos (grote mango's die niet zacht worden)
Die worden niet treated like a vegetable, maar gebruikt in salades
Of plakjes snijden en bestrijken met sambal-suikermengsel, als hapje bij een glas bier
Cane vinegar
Daar moeten we achteraan
Jakobsschelpen met verse mais en room...
Zoet met zoet met zoet, dat is teveel
Zoute stroop!
Wow man!
Afkickstroop!
Ik ga er een kruidkoek mee maken, met dat spul ipv honing!
Gaan we wat maken?
Ja!!
(Ik moet 150 jaar oud worden om alles te kunnen maken wat ik noteerde...)
Pizza milanese
Groene asperges, rauwe ham, uien, Fontina, pijnboompitten
Een maismeel pizza!
En een pizza bianca (geen tomaat, zie gisteren)
Broccoli met citroen-ansjovissaus
Met zwarte olijven en kappertjes
Eindelijk een recept met Panch phoron, Bengalees vijf kruidenpoeder
Spaghetti-pompoen
Gekarameliseerde spruitjes met Balsamico stroop
Balsamico, bruine suiker en honing
En dat is natuurlijk niet naast die spruitjes maar erméé
Sambal ui
Het is wat te scherp om de ui mooi te kunnen proeven
Of er zit te weinig ui in, dat zou ook kunnen
Castangaccio
O ja, dat wilde ik lang geleden ook al eens maken, maar vergeten
Kastagnemeel-cake met krenten en pijnboompitten
En rozemarijn
Eendepoten in Szechuan bouillon gepocheerd
Soy, rijstwijn, palmsuiker, knof, gember, Szechuan peper, steranijs, sesam olie
Nanami togarashi
Een Japans kruidenmengsel met Japanse Szechuan peper (dat is lichtelijk wat anders), mandarijnschil, knof, nori, zwart sesamzaad en wit maanzaad.
Heb ik allemaal!
Aan de slag!!
Nu!!!
Serveer bij schijfjes aubergine, gebakken in beslag, gepaneerd met Panko
Shit, de winkels zijn al dicht...
Een tajine van parelhoen en Nashi peer
Ui, knof, gember, kippen- of eendenvet, kippenbouillon, Raz-el-hanout, saffraan, z/p
Er moeten ook meiknolletjes bij, maar dat laten we graag over aan Janneke Vreugdeloos
Olivada
Dat heb ik al dikwijls gemaakt, "maar tevreden was hij niet"
Dit is weer wat anders gedaan en ik houd u op de hoogte
Ipv yoghurt of kwark? Kweenie...
Maar als vervanger van plattekaas is dat prima spul
Prakken met Limburgse kaas zonder korst
(Uhh, pottekiës eigenlijk)
Op mooi brood met radijs erop
Tonijn van de BBQ, met ananas-poblano salsa
Ik kan me de smaak niet voorstellen, want er zijn drie hoofd-ingrediënten, zie hierboven
In de salsa zit ook olijfolie, z/p, knof, koriander (misschien dat dat de smaken "verbindt"), limoen, komijn
Pea tendrils
Dat zijn dus jonge scheuten van erwten of zo
Met zalm met rabarber...
Met anijs en honing en room en laurier...
Laten we eerst maar eens beginnen met die scheuten begin volgend jaar...
Aardappel-gnocchi gebakken met Ricotta
De gekookte gnocchi (met bieslook er in) met saus van Ricotta, room, eieren, Mozzarella, nootmuskaat, peper en Parmezaan in de oven
Zalm in wijnbladeren, met tomatensaus
Tomatensaus met honing, Balsamico, kaneel, komijn, piment, cayenne
Zalm gemarineerd in citroensap, sjalot, tijm, olijfolie en zout
In wijnbladeren, en gril of BBQ of oven
Soep van wilde rijst en shiitake
Shiitake gedroogd en vers
(Dat doe ik ook in Sushi-rijst, itt de Japanners)(enkel gedroogd, hullie)
Noilly Prat, kippenbouillon, venkelzaad, peperkorrels, korianderzaad, laurier
Lente-ui erover
(De inkopen-foto's waren op)