Gevulde aardappelen
Ook wel Pommes farcées of Pommes farcies
Kwam gisteren ter sprake
à la cancalaise
Zie hierboven
Oester, duxelles (farce van champignons), gebonden witte wijnsaus
aux ormeaux
Zie onder
Met een Haliotus er in
Grote aardappel nemen
Dat zijn die asbak-schelpen met die gaatjes erin, zie hier (alle links hier in een nieuw venster)
Beest zie hier
Enorm lekker spul trouwens, en enorm duur
At ze in de koksschool in Abbeville, samen met die kleine matzwarte coquilles, Pétoncles noirs, zie hier
à la hongroise
Met puree met vrij veel vrij grof gehakte ui er in en paprikapoeder
à la cantalienne
Met puree met gestoofde groene kool
Soubise
Gevuld met uienpuree met rijst
Maintenon
Zie onder, maar dan in een lepel ipv een aardappel
Dan zit er puree omheen
Wit gevogeltevlees, kalfstong, truffel, champignons
Chasseur
Gevogeltelever gebakken met champignons in boter erin
à la yorkaise
Yorkham, champignons, sjalot en paprikapoeder
In een béchamel erin
à la Vichy
Vrij grof gehakte wortel met ui en knoflook gestoofd erin
à la fermiere
Zie boven
Aardappelpuree erin met erdoor wat wij soepgroenten noemen, maar dan + ui, knof en peterselie
Bestrooien met gebakken stukjes rauwe ham
Georgette
Zie onder
Met een ragoût van rivierkreeft
à la princesse
Aspergepunten, truffel, roomsaus
à la provencale
Tomatencoulis met tonijn en hardgekookt ei erin
Je zou ze nog alfabetisch zetten
- Ja, maar ik ben lamsnier-kroketten aan het maken...
[Ik vond dit nog
Koken, uithollen.
Prak de aardappel die u eruit haalde tot een smeuïg geheel met wat yoghurt, flink blauwschimmelkaas en wat gehakte lente-ui.
Vullen (mot goed bol staan), paprikapoeder, oven.]
Volgende aflevering zie hier