Pâté, confit van eend, kaas, perzik in rode wijn
Poolse pâté van gemarineerd varkensvlees
Zie hierboven
Geen idee wat en hoe, maar heerlijk!
Poolse winkel
Vraag om gemarineerd varkensvlees.
Met mooie toast natuurlijk, en met zure augurkjes, zoetzure uitjes en met home made plum sauce
Plum sauce
Zie boven
Kantonese keuken
Die bolle gele pruimen die niet echt lekker zijn en die gemakkelijk keihard onrijp te vinden zijn
Halveren, flink bruine suiker, 24 uur, regelmatig roeren
Kook het met gemberwortel, ui, zeer fors knof, groene Säanse peper, geplet korianderzaad, kruidnagel
Proef of er nog azijn door moet (als je goed harde pruimen had dan hoeft dat niet); zo ja gebruik dan Chinese zwarte rijstazijn
Breng op smaak met wat Light soy.
Bewaren? Wecken.
Pâté d'Oie à l'Armagnac
Het ziet er niet uit hoe dat uit de pot komt, maar lekker! Wow!!
Verslavend!
Ganzenpâté uit de Sud-Ouest
Met Armagnac dus...
God wat is het lekker...
Met augurkjes...
Ook uit de Sud-Ouest
Confit de canard
Een enorm blik stampvol eendevet en vier enorme poten
Je moest het heel voorzichtig opwarmen Au bainMarie, ik denk Ach..., maar ja, het flikkerde wel volledig uit mekaar.
Maar niks aan de hand hoor! Super heerlijk!
(Je warmt ze even in de oven als je ze uit die pan vol eendenvet getrokken hebt)
Met
Hasselback aardappelen
maar dan grof gesneden, en met een stukje knof in elke snede
(Geschilde aardappel in een lepel leggen en insnijden; dan snij je precies tot op de goede hoogte)
En dan in een ovenschaal op grofzout en zeer fors goede olijfolie erover!
Ach ach ach wat lekker allemaal
En met
Paddo's met madera
Redelijk volle witte wijn flink inkoken met gevogeltefond
Olijfolie, boter, sjalot, knof...
Stukjes goede stevige gekookte ham en een pot gemengde paddo's...
Die vloeistof erbij...
Op smaak met Madera en Worcestershire en zwarte peper
Mascarpone met witte bessen
Verder zeg ik daar niks over
Jezus wat was het lekker...
Een manneke van vier jaar at de helft van de schaal leeg...
Gedroogde tomaatjes op jong belegen Beemster
Tsjongejongejonge...
Oven op 100° en de steel van een houten lepel tussen de deur
Halve goed rijpe kerstomaatjes, snijvlak naar boven, flink heel mooie olijfolie erover, heel fijn gesneden knof en sjalot, pikant gerookt peprikapoeder (liefst grove soort) en in de oven
Een uur of drie, vier...
Giet na twee en een half uur de olie af (en bewaar!)
Grof zeezout erover
Super zoet...
Melocotones en vino tinto
Perziken in rode wijn
Neem perziken die nét een klein beetje zacht beginnen te worden
Laat een fles frisse rode wijn een half uur trekken met een gebroken kaneelstokje (echte kaneel ja! Geen keiharde niet te breken cassia! Echte kaneel dat zijn flinterdunne velletjes, geen keiharde stengels. Supermarkten verkopen "kaneel" en dat is geen kaneel, de oplichters)(Proef het verschil!!)
O ja, en met 250 gram bruine suiker en met de geraspte schil van een bio citroen.
Gehalveerde perziken erbij en een minuut of veertig zachtjes laten sudderen.
Laat afkoelen of niet
Verwijder de schil van de perziken vóór het serveren
Burp!