Vandaag weer inkopen
Antilliaanse pepers
Vergeten boek en bijgekomen boek
Zo staat het wel, als je deze serie doorloopt, nogal door mekaar, maar in de ePub die er uiteindelijk van gemaakt gaat worden ga ik het keurig ordenen.
Zie de eerste aflevering van deze serie hier (alle links hier in een nieuw venster).
Le Guide Culinaire des Poissons, Crustacés et Mollusques
Verschil tussen de Atlantische en die uit de Middenlandse Zee, dat wisten we al, maar de Bebaarde mossel kenden we nog niet. Zie hier.
De mosselcultuur is in de 13e eeuw ontwikkeld door een Ierse schipbreukeling, in de buurt van La Rochelle.
In de buurt van Agadir, Marokko, worden mosselen gedroogd / gerookt (in China ook trouwens, en ook oesters).
Pilav rijst
Rauw geopende mosselen
* Zó eten
* In de oven (met Beurre bourguignonne of gewone boter en sjalot of rookspek en paprikapoeder of room)
* Op spiesjes en dan op de gril
* Gepaneerd gebakken
* op de BBQ, met door olie gehaalde sjalot, knof en peterselie erover
* In soepen, sauze, risotto, pasta...
Mosselen Eclade
Kijk hier, en begin te kijken op 0.47.
Terug naar het begin als die man de handel aansteekt; dennennaalden (wat zitten daar veel Nnen in) er op en dan wijnranken. Die dennennaalden dat zijn van die trossen, die schijnen zo af te vallen.
Mosselen Mathilda
Pijnboompitten en knof tot puree vijzelen
Olijfolie, ui... tomaat... p/z
Mosselen openen (andere pan) met wat wijn, en als ze gaar zijn in een kom doen
Kookvocht bij de tomaat, met knof/pijnboompitten
Goed verhitten en mengen, en over de mosselen
Sapodilla
Lengte als een ei
Mosselen op de manier van Antwerpen
Sjalot en bleekselderij grof snijden
Zachtjes even laten koken met wat water
Mosselen erbij
Zó serveren, met friet, bier en mosterdsaus
Van mosterd (liefst Tierenteyn, anders scherpe Dijon) en arachideolie een soort mayonaise maken
Wat verdunnen met water eventueel, en wat fijne suiker en wat zout erdoor
Great Dishes from the British Gastronomic Academy
Mouclade van Mevrouw Verger
Eigenlijk hoort een mouclade er zo uit te zien als hier, dus u weet nu hoe het recept te interpreteren
Open de mosselen met witte wijn en knof
Zeef het vocht en bewaar
Houd de mosselen warm
Stoof wat knof en sjalot in boter
Bloem... kookvocht......
Eigeel kloppen met citroensap, op laag vuur dikke room erdoor (het mag niet koken natuurlijk)
Over de mosselen
Kalfsnier
Nierbroodjes!
Volgende aflevering zie hier