Nou ja, eigenlijk Mangiare (3), zie hier (geen nieuw venster want we blijven thuis).
Mangiare!
1 november 2013
Luister hier (vanaf nu de links wél in een nieuw venster) en oordeel zelf.
Een groentekok. Karpathios.
"Groenten, want ik zoek naar écht eten".
Die laat zich er op voor staan dat hij zich vroeger in de keuken regelmatig in elkaar liet slaan.
Dat z'n kreeft uit Canada kwam, dat zette hem aan het denken. Z'n blauwgeslagen ogen blijkbaar niet.
"Ik zoek naar de ultime smaak van de biet!"...
"Hangop met een dressing van haver."
"Awk mai ekskusifitait is...
Enfin.
Die biet wordt geproefd met een biodynamische wijn merk De Twee Ezeltjes. En smaakt nergens naar.
Wat is dit voor ontzagwekkend shit-kookprogramma waar nooit iets lukt en alles vies smaakt? Gristus...
(Op wie lijkt die, Loek?)
[Dat plaatje klopt niet. Deze vrouw heeft de vork in haar hand.
Die Freud had haar hele hand over de steel van de vork.
Alleen de rug van haar hand was zichtbaar.
De palm van haar hand rustte op de steel van de vork.
Haar vingers zaten aan/om de onderkant van de steel geklemd.
Heb je het beeld?
Loek]
(Maar Loek!
Ik zei toch niet dat dit Freud was?!
Ik zou nie durve...!)
[Dat plaatje klopt niet. Deze vrouw heeft de vork in haar hand.
Die Freud had haar hele hand over de steel van de vork.
Alleen de rug van haar hand was zichtbaar.
De palm van haar hand rustte op de steel van de vork.
Haar vingers zaten aan/om de onderkant van de steel geklemd.
Heb je het beeld?
Loek]
(Maar Loek!
Ik zei toch niet dat dit Freud was?!
Ik zou nie durve...!)
Maar goed.
Janneke Vreugdenhil komt ter sprake, althans haar boek dan, I love groenten.
Rauwe bloemkool in de keukenmachine en "dan krijg je een soort couscous".
(Jonah Freud vertelt het; "koesjkoesj".)
Moeten we nou echt naar dat soort gelul luisteren?
Vertel dat je kleine stukjes rauwe bloemkool kunt marineren (olijfolie, wijn, citroensap, mosterd, ui,. knof, p/z...) en dat over een salade kunt serveren.
Of dat je heel aardig en nog lekker ook iets soortgelijks kan doen met én bloemkool én broccoli én groene bloemkool.
Volgt de wijnexpert.
"Verdejo [verdÈchoo] dat is een onbekende druif".
Ja, bij culinaire onnozelaars wel ja.
Volgt een kletsverhaal over dat verdejo "twee onbekende ouders" heeft. Verdejo is heel gewoon een oorspronkelijk Noord-Afrikaanse wijnstok. Naar Madera (verdelho), van daar naar Portugal, van daar naar Spanje. Zuid-West Spanje en Navarra, en gebruikt voor in Nederland onbekende geöxideerde sherry-achtige wijnen. Een zeer aquired taste trouwens.
Volgt een verhaal over "soofienjon", de wijnexpert...
Volgt een tiepe die het gaat hebben over "een eetbare wier", "de zeewier"...
Kunnen ze voor dat programma dan echt geen lui vinden die de lagere school wél hebben afgemaakt?
Het gaat over "darmwier" trouwens.
Freud: "Dit is precies hoe het moet zijn bij de Japanner, dus het is een rare smaak. Maar het is wel geslaagd hoor!"
Doet u mij maar dat darmwier ober. Goed doorbakken graag.
Komt die groentetiepe weer naar voren.
"Aardpeer en truffel dat is een prachtige combinatie".
Hoe kan je zulke domme dingen zeggen.
Volgde nog een inkijkje in de verenstekers-keuken.
Janneke, wel aangekondigd, was er niet (teveel pastinaak gegeten misschien?).
Freud: "Het boek van Janneke gaat wat te ver", en metéén werd ze door die Possel afgekapt.
Die Freud dat is net die Tommy Cooper. Daar mislukt ook alles. Maar bij Cooper is het wel leuk.
En dat hele Mangiare!, dat is culinair gestrompel.
En de hele Nederlandse culi scène, dat is de culinaire apenheul.
(Wie zou er trouwens nou Kokito worden, nou die Van Dam dood is?)