zondag 10 maart 2013
Ketchup (5)
Dirkjan (Snert & zo)
Spareribs
1,5 kilo spareribs
* 1/2 fles hot ketchup
2 teentjes knoflook, fijngesneden
4 el sojasaus
4 el azijn
2 el honing
2 uien
6 el kerriepoeder
zout en zwarte peper
4 el arachideolie
Doe de spareribs in een diepe pan en giet er zoveel water bij tot ze onder staan. Voeg zout toe en kook ze 30 minuten voor. Giet ze af en laat het vlees afkoelen. Maak een mengsel van ketchup, knoflook, sojasaus, azijn, honing, uien, kerriepoeder, zout, zwarte peper en olie en marineer hierin het vlees minimaal 1 uur (maar nog liever gedurende de nacht).
Verwarm de grill van de oven (zorg voor een goede lekbak onder de spareribs) of de grillpan en rooster hierin de spareribs in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Draai de spareribs tijdens de bereiding een paar maal om.
Serveer er bv. rijst bij, die is aangemaakt met geroosterde pinda's en koriander.