donderdag 7 februari 2013

Zoutevis, pizza, wijn



Uhh, zelfde situatie: griep en tot 9 uur aan het werk...
Wat een geluk dat mijn werk zowat het leukste werk van de wereld is...

Culinaria

Dat Maigret boekje heb ik ook RB.
Erg goed. "Voor mensen die kunnen koken"; niet zozeer de recepten als wel de appreciatie.
Maar ja, de vertaling is knudde. Uhh, het is culinair zo goed geschreven dat je feilloos door die vertaalfouten heen prikt. "Laat de stokvis ontzouten", om maar een heel duidelijke te noemen.

Nam het nog eens ter hand en noteerde tot bladzijde 60 onder andere Spiegeleieren uit de oven, Quiche rilettes, en Arme Man saus. Voor over stamp. (Hutspot staat in de vertaling; dat kennen ze daar niet. Stamp wel, alhoewel niet veel; "Charteuse". Zie hier; alle links hier in een nieuw venster).

Loek, die Ramsey Nasr, zou je dat overleven, drie dagen??
("De hel, dat is Mulisch die alsmaar door uit eigen werk voorleest, af en toe onderbroken door commentaar van Arnold Heumakers..." Kousbroek)

Gisteren een halve Pizza truffel van de Aldi. Nou, niet slecht, en inderdaar heel ver weg ietsje truffel, maar als d'r enkel kaas op ligt en geen tomaat, dan sla je die truffel dood.
Vandaag een blik bruine bonensoep opengetrokken en opgeleukt. Commentaar morgen.
Griep en veel werk...

Twee wijnen. Zelfde merk, zelfde jaar. Chili.
De ene  Cabernet Sauvignon / Merlot. Heavy, dat wil je niet weten.
De andere Carmenere / Cabernet Sauvignon. Kijk, dat is al heel wat beschaafder...

Donderdag: ongepubliceerd recept. Ja. Maar zoek het maar uit.
Ik ga naar me nes...


Gari Melchers
Writing
Dank PJ