Vandaag Moederdag. Gisteren laat naar bed, en om zes uur er uit. Over amper 5 weken gaan de dagen al weer korten, en de vroege ochtenden zijn heerlijk!
En het is Moederdag en een stralend weer.
Alleen.. Een beetje naweeën van de zware avond.
Dus
kroop ik een beetje moeizaam uit het graf, dat bed heet,
en starten we dag met het opruimen van de restanten ons losbandig leven en...?
Met katerverjagende muziek die het hart oppept en u weer gans fris op de been brengt.
Moederdagmuziek van Frank Zappa & The Mothers of Invention. De plaat die door ons als een relikwie gekoesterd word: Hot Rats met The Gumbo Variations.
Goed wakker worden en adrenaline gegarandeerd.
Straks:
Eerst met bloemen naar mijn mama in het bejaardenhuis.
Om elf terug om buiten de tafel te dekken en een salade te maken.
Na gisteren nu simpel; een lauwwarme salade met Franse/Ardeense stinkkaas na, met de goedkope rosé van de Lidl, die ik eerder noemde.
Of de prima Pinot Blanc van Colruyt voor enkele euro's.
De
salade voor vandaag wordt opgedragen aan Zappa
En
noem ik naar zijn album ‘Cheap Thrills’, want voor de kosten moet ge het niet laten.
Hoeveelheid
afhankelijk van het aantal borden:
- Krop
gewone salade gemengd met rucola en eikenblad etc. (Lidl)
- Doosjes
spekjes (Lidl)
- Doosje
pijnboompitten (Lidl)
- Kipfilets
van de goedkope soort (Lidl)
- Frambozenazijn
(A.H.)-
- Grof
gemalen peper, zout
- Knoflook
- Olijfolie
Bereiding: 'Salade Cheap Thrills'
- Bak
de pijnboompitten in olijfolie in een platte pan tot ze
. beginnen te kleuren
(niet donker !)
- Voeg
er de spekjes aan toe
- Alles
in de pan peperen en zouten-
- Zodra
de spekjes rose worden frambozenazijn sprenkelen
- Voeg
dunne schellekes kipfilet toe (geen brokken, want die
. schellekes krullen een beetje
en dat staat mooier); bak ze
. gaar, maar zeker niet te hard, want ze moeten een
beetje mals
. blijven, en die dunne schellekes zijn in een oogwenk gereed
- Laten
staan tot ge gaat opdienen
Als
uw gasten arriveren (pas dan !)
- Was
de salades en zwier ze droog.
- Meng
uw salade met olijfolie, wijnazijn (beetje) frambozenazijn
. en olijf olie
- Grof
gemalen peper toevoegen en een beetje zout
- Warm
(schud met uw pan) de spekje en pitjes en kipfilet op
- Verdeel
de salade over grote borden
- Schep
ze er met een ‘gatenschep’ uit (anders neemt ge te
. veel olie mee) in een schaal
en dossier flink wat boven
. op de salade van elk bord
- Giet
eventueel daarna nog een beetje bakvocht er op
- Verfraai
het bord door een beetje peterselie met het molentje
. over het bord te doen
- Serveer
er stokbrood en wijn Op de foto ziet ge dat we over een salade, die we vorige week maakten, nog wat diepvriesscampies (Colruyt) deden, die we over hadden, en nog wat geitenkaas over brokkelden, maar dat is facultatief….
Voilà, de kosten van gisteren zijn weer een beetje gecompenseerd.
Oh
ja.. Na Frank Zappa gewoon weer de zender op Classic FM..
Da’s
wel zo rustig, en we zijn inmiddels genoeg opgepept…