woensdag 11 januari 2012

Godverdegodver


Moet je updates van die MS-zeiklul installeren, kan je daarna kiezen voor of je wel op niet al nu wilt opstarten, en nog voordat je Nee kan hebben aangeklikt start ie opnieuw op, en ben je alles wat je hier net had geschreven kwijt.

Mongoloïde zaklul, achterbakse computer-refo...

Hier (alle links hier in een nieuw venster).

espadrilles

Espadrilles medio 2009

Was voor het eerst op de Vismarkt in Huize Maas.
Hele grote tent, tafels staan ruim van mekaar (PJ!), maar ja, de ene helft is lounge-achtig waarvan je dus pijn in je rug krijgt, en de andere helft zijn tafels in het duister.
Ennuhh, er kan dan wel meer ruimte zijn rond de tafels dan in Huis de Beurs, maar ja, toch is het er niet echt vol. En bij HdB wel...
Bediening in Maas ook tragisch trouwens. Wilt u wat bestellen? Dat heb ik 10 minuten geleden al gedaan mevrouw.
En het is er niet echt gezellig. Het is van alles niks.

Maar, ik moet zeggen: in Huize Maas hep je wel enkele tafeltjes waar leesbaar licht op valt, en dat is toch vrij zeldzaam...

espadrilles slijten

Espadrilles begin 2012

Weinig slijten toch?

Schreef iemand een mail.
Wilde ik een keer in Huis de Beurs die Duitse biefstuk eten, hadden ze die niet meer!
Trouwens uitwijkend naar Stadscafé de Bank: ook nop.
Nou ja, dan maar in Huis de Beurs die kalkoenfilet. "dan maar".

Uhh, maar dat was uitstekend. Werkelijk.
Die kalkoen was op het perfecte af gaar.
De knoflooksaus heb ik niet zo kunnen ontdekken, maar dat was ook niet noodzakelijk.
En de salade was heel redelijk.

Een klacht: véél te veel friet...

("Heeft het gesmaakt?" -"Uh, ziet u nog wat op mijn bord liggen?")

Céline

Die Destouches, die stiekemerd, zie hierboven, zat er trouwens ook te eten.
Die had gerookte meerval, met "knapperige" sla, balsamico-dressing en (geroosterde, mag ik aannemen) pompoenpitten.

Maar ja, als een soort pot at ie twee voorgerechtjes.
Ook papardelle, met bosui, ruccola, tomatenpesto, geitenkaas en ja, weer die pompoenpitten (geen probleem; dan moet je maar niet twee voorgerechtjes eten...).



Dank PJ. Uhh, voor het boekje Het ABC van de voeding, niet alleen voor de foto...

Ik zat er tzt uit citeren, want dat is wel aardig.

"De Amerikaanse zuigfles is de beste. Ze bootst de vorm van de moederborst na."

Uhh, afbeelding aub?!

Huis de Beurs, vanavond was ik er de eerste keer op etenstijd (ja, voor Groningers dan). En ook nog om te eten ook.
Maar dat meldde ik al.

Om 17.30 begon de eters-drukte, en dat lieve meisje in de bediening waarschuwde me: geeft u mij een seintje! En daarna, na dat seintje, ging alles soepel. Maar de tent liep zo vol met eters dat anderen wel wat zullen hebben moeten wachten.
Maar ja, wat wil je?

Om 18.30 was de eetdrukte volledig voorbij.

Groningers...

Veel te veel gevroten vandaag, maar toch droom ik over Duitse biefstuk.

Met veel jus en veel ui en veel friet...



O ja!
Zo wordt die Duitse biefstuk geoogst!

Jaja!!

Hoor maar hier!

Recept
Neger in nachthemd, negro en camisa, Spanje
Rooster 100 gram amandelen en 100 gram hazelnoten en laat ze afkoelen.
Klop 200 gram suiker fluwelig met vier eierdooiers.
Meng 200 gram geraspte pure chocolade, of beter nog couverture, met 200 gram boter.
Roer de twee mengsels door elkaar.
Prak de noten en roer ze door het mengsel.
Klop vier eiwitten goed stijf (met wat wijnsteenzuur eventueel) en spatel die door de massa.
Bak in een springvorm bekleed met aluminiumfolie drie kwartier op 150 graden.
Serveer met slagroom of roomsaus, oftewel met het nachthemd.



Morgen (of zo) vendelzwaaien.

Helemaal aan het eind maakt ie een fout.
Nou ja, van mij maggie.

O, ennuhh, vrijdag ga ik naar Brabant. Eindelijk.