woensdag 14 december 2011

Eerst maar even


de foto van het artiekel dat ik van PJ kreeg over kaashandel Van der Ley in Groningen.

Kaashandel van der Ley in Groningen.

Afbeelding downloaden en opblazen om het te kunnen lezen.

Uhh, misschien heb ik het niet goed gelezen, maar de titel duidt op het feit dat toen die man begon, dat ie geen verstand van kaas had...

Van der Ley hier (alle links hier in een nieuw venster).

Vanavond, dat wisten jullie nog niet, gnocchi, groene asperges (rest van laatst) en een stuk fricandeau (lang geleden; beter soort hamlap geloof ik).

Morgen die twee jaar oude Kollum, pasta en vraagteken-groenten.

De componist Von Gluck.

Von Gluck

Onderrichtte vanavond iemand over Blogspot. Althans dat was de bedoeling, want als je nu een blog begint dan blijkt dus in ene alles totaal verschillend van zoals het bij mij functioneert. Ja en volgens mij, schiet me nu te binnen, heb ik wel eens een bericht gekregen van of dat ik naar het nieuwe systeem wilde overstappen. "Doemenelol!"

Maar goed. Die persoon die bood ik die Bach orgel-downloads aan, maar nee, die persoon die hield het op gereformeerd orgel van Von Gluck. Mij niet zo bekend.
Maar goed, zie hier.
En hier.

Terracotta Torrigiani hier.

Torrigiani, beschilderd terracotta.

Gisteren. Beanzzzz.
Olijfolie, rode ui, knof, gemberwortel...
Proef, koel.
+ blik beanzzz. Warmen.
Serveer met Old Amsterdam en schijffies jalapeño uit de pekel (betere super).

Ja, Luik...
Die bushalte dat is boven die ondergrondse enorme archeologische site, Archeoforum, met dat St. Lambert plein erboven.
Dat moet heavy geweest zijn, want waar die bushokjes staan (ik stond er zelf enkele keren in) is het een wirwar van niveauverschil en trappen...

Bushokjes Luik Place Saint Lambert

Recept
Mixed pickles, Engeland
Gebruik meerdere van de volgende groentensoorten: sperziebonen, snijbonen, wortel, bloemkool, erwten, ui, gepelde verse zilverui enzovoorts.
Snij de groenten klein (snijbonen in sepjes) en spoel ze schoon.
Zet ze op met water waarin 50 gram zout per liter.
Laat aan de kook komen en dan vijf minuten doorkoken.
Giet af en laat in het vergiet afkoelen.
Vul er goed schone potjes mee (soda!) en strooi er wat gebroken peperkorrels over en wat gedroogde groene kruiden.
Giet er witte wijnazijn bij tot de groenten onderstaan.
Sluit de potten, schud ze goed om en laat een week of drie staan, maar niet langer dan zes weken.
Er kan ook knoflook bij alhoewel dat de houdbaarheid negatief kan beïnvloeden.

Gemengde zoute groenten Mixed Pickles