donderdag 1 september 2011
Donderdag. Tsja...
Donderdag, dus ongepubliceerd recept. Hopla.
Schwabischer Zwiebelkuchen
Maak deeg van 375 gram bloem en maak in de bloem eerst een deuk en doe daarin 15 gram gist.
Doe daar 1 eetlepel suiker bij en iets kamertemperatuur melk. Meng en laat een kwartier rusten onder een doek.
Voeg de rest van de melk (totaal een halve liter) toe en meng weer goed.
Laat weer een half uur rusten.
Rol het deeg uit en leg op een bakplaat, met de randen van het deeg wat omhoogstaand opgedrukt.
Laat rusten op een koele plek.
Je kan eventueel een gram of 50 boter (kamertemperatuur) door het deeg werken.
Bak ham, welke soort dan ook, in stukkies, in boter.
Bak fors dungesneden ui mee, en ook knof.
Roer er rauw ei door, peper, zout, zure room, komijn, nootmuskaat.
Giet dit over het deeg.
Bak een half uur op 190 graden.
Gisteren.
Paddo's, zowel vers als gedroogd, pompoen, tofu.
Gedroogde paddo's weken.
Olijfolie, sjalot, knof, lombok, komijn, koriander, mosterdzaad, laurier...
Gevogeltefond... pompoen (deze keer zonder schil of zaad)...
Paddo-weekwater en wat manzanilla...
Bak verse paddo's, en na even stukkies van de gedroogde geweekte kleingesneden erbij.
Stukkies rauwe tofu en de paddo's door de pompoenhandel...
Heerlijk!
Zag gisteren dus The Queen.
Heel mooi!
Wel teveel gezeur over Diana toen ze nog leefde, maar heel mooi hoe er ná haar dood mee werd omgegaan zeg maar. Erg mooi, prachtig uitgewerkt.
De rest ook enorm goed. Een perfecte behandeling van een moeilijk thema.
Recept
Lasagne uit Noord West Spanje
Maak als lasagne, maar maak de bolognese niet met gehakt alleen maar ook met bloedworst en met vers chorizo-vlees.
Officieel wordt het gemaakt met een chorizo-achtige bloedworst.
Vegetarische lasagne
Maak als lasagne, maar maak de bolognese zonder gehakt en met stukjes broccoli-stronk en met meer wortel.
Kook, als de saus klaar is, daar stukjes courget, broccoli en aubergine in.
Variant: gekookte linzen door de saus.