donderdag 11 augustus 2011

Commentaren en spam,


daar kan je hier automatisch nu op laten controleren. Uhh, je gelooft toch niet dat dat werkt?? Nog afgezien van het feit dat ik al die verdere, slaapverwekkende commentaren niet wens te moeten lezen.

Uhh, ben nu die ossenstaartbouillon aan het koken. Wordt enorm lekker. Zette het -heel laag heel langzaam- om drie uur op. Nu is het bijna zeven uur. Nog lang niet gaar, zo laag heb ik het staan, ook al omdat ik anderhalf uur weg was / voorzorg tegen overkoken. Nou ja, dan maar een blik soep of bonen, en morgen, na Groningen, het feestmaal...



Gisteren.
Groentensoep met pompoenblokjes en erin gepocheerde kwarteleitjes. En met Roma tomaat uit de oven.
Die tomaten uit de oven altijd idem: eerste keer flink olijfolie erover met flink paprikapoeder. Olie (wordt rood) bewaren en her- en her- en hergebruiken. Steeds die rode olie hergebruiken met ietsje verse olijfolie en wat paprikapoeder.
Olijfolie, sjalot, knof, peterselie (platte natuurlijk), iets soepgroenten, wat harissa, laurier.
Iets groentenbouillonblokje, Malaga en wat heet water...
Proef.
Blokjes flespompoen erin pocheren.
Kwarteleitjes erin pocheren als de pompoen gaar is. Uhh, breek de eitjes boven de vloeistof en op een scherp mes.

Die rode olie, als je genoeg hebt, over salades gebruiken...



O ja, mooi. Las bij Alberts wat over professor Gerretson / Geerten Gossaert, vergat dat te melden, en lees nu bij Annie M.G. wat over Gossaert en herinnerde me het.
Alberts liep college bij Gerretson, oude en moderne Indonesische geschiedenis, ivm zijn uitzending als ambtenaar daarheen. En daarover vertelde hij, op een van die lezingen die mensen in de Japanse kampen in Indonsië hielden. En toen kwam er een man op hem af en die vertelde het volgende. De Gerretsons hadden een handel inverf en zo, in Rotterdam. En er waren drie firmanten: opa, zoon (de latere professor G.) en diens zoon. En die man die Alberts aansprak was accountant en was bij de Gerretsons geroepen. En die zaten alle drie achter de bestuurstafel toen hij binnen kwam. En alle drie hadden ze een theemuts op het hoofd. "Ja, ik begrijp uw verbazing, maar wij Gerretsons kunnen alleen goed denken met een warm hoofd".



Dat "vet" is nu wel mooi. Donkergrijs met een ietsje donkerrood erin. Zie hieronder, "Ongepubliceerd...".

Ongepubliceerd recept nu.
Oblok2 ("oblok-oblok"; betekent iets als goeiedag of zo) koening (geel)
Snij tahoe en tempeh in niet te kleine blokjes.
Snij boontjes in twee of drie stukjes, zonder kop / kontje.
Fruit fijngesneden lomboks, wat later ui, knof, laos en lomboks in pindaolie.
Fruit er ook terasi, kemiri en daoen salam bij.
Blus dit met wat heet water en roer goed om.
Voeg redelijk wat koenjit toe.
Breng het vervolgens aan de kook en laat het vijf minuten sudderen.
Voeg ook de tempeh toe en laat de boontjes half gaar worden.
Doe er dan santen in en ook de tahoe.



Oblok bebek, met eend. Ook lekker hoor!
(O, doe in Godsnaam geen afbeeldingen-search op bebek!)

Zag Black Hawk down, over de oorlog in Somalië, maar jaren geleden dan dus, toen die Amerikanen gepakt werden. "The hunger is his weapon". Kijk. Alweer.
Schoten tijdens voedseluitdeling. Kijk. Alweer.

Art Nocturne Knocke hier (alle links hier in een nieuw venster).

Idool van alle tijden hier.



Rafaello Santi
(Die klootjes, dat klopt niet. Die zijn op die leeftijd nog niet "uitgedaald".)

Welke Schöne Madonna was dat nou ook weer waarover Reve het onsterfelijke commentaar gaf "Kan dat kindje zichzelf nog niet wassen mevrouw?"

O ja. New York, Metropolitan, jaaaaaren geleden. Schöne Madonna tentoonstelling. Ouder echtpaar. Man: Isn't it funny, they all have a baby.

Recept
Lamsgehakt, Midden Oosters
Werk door lamsgehakt fijngehakte ui, erg fijngehakte knoflook (plet en hak daarna fijn), koriander- en peterselieblad (gebruik platte peterselie en niet teveel koriander), kort gepoft gebroken karwijzaad en cayennepeper naar smaak.
Werk er ook zout door en eventueel ietsje nootmuskaat en/of kruidnagelpoeder en/of kaneel.
Vorm balletjes, haal door bloem en bak in olijfolie (met tegen het aanbakken eventueel wat boter) snel bruin.
Laat na-stoven in een groentengerecht of in een saus.



Hans Leinberger

O ja, ennuhh, ik ga voorjaar niet naar Limburg verhuizen. Nee. Naar Namen!
Hier. En hieronder.



De cour van de buurman van het Huis van de Poëzie.

Kijk.

Uhh, voor het eerst ben ik niet alleen tevreden over de inhoud hier (niet altijd hoor!), maar -tegelijkertijd!- ook over de vormgeving.

Nou ja.